Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο και αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πρόσωπα που, τα κόμματα επιλέγουν, για την «πρώτη γραμμή» της μάχης.  
Για τις εθνικές κάλπες, τις ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές αντιπαραθέσεις, κυρίως σε Δήμους με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον. 
Με μια πρώτη ματιά λοιπόν,  στις διεργασίες που συντελούνται πριν την ανακοίνωση των υποψηφίων, ιδίως για τις «δύσβατες» μάχες, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει ότι οι ενδιαφερόμενοι στρίβουν δια του αρραβώνος προτιμώντας τις πιο …εύκολες λύσεις. 
Τα δε επιτελεία των κομμάτων εμφανίζονται «έτοιμα» να αποδεχθούν τους …δεκάδες όρους που αραδιάζουν οι παντός τύπου -όχι όμως και «παντός καιρού»- ενδιαφερόμενοι για την κάθοδό τους στην χ ή την ψ εκλογική περιφέρεια. 
Οι πιο προβεβλημένοι βάζουν δε θέμα,
και για το ποιοι θα είναι συνυποψήφιοι στην ίδια εκλογική περιφέρεια! Μάλιστα οι πιο «κοντινοί» στις ηγεσίες ποντάρουν εκ των προτέρων στο ότι η σύνθεση του ψηφοδελτίου δεν θα τους δυσκολέψει την ζωή και ότι, επί της ουσίας, θα τους εξασφαλίσει την εκλογή τους. 
Σε ποιο κόμμα συμβαίνουν αυτά και άλλα πολλά; Αν όχι σε όλα, σχεδόν σε όλα! 
 Αντί τα στελέχη – σε κεντρικό, αυτοδιοικητικό ή όποιο άλλο πεδίο μάχης- να κινηθούν συλλογικά και να επιτρέψουν τις υπερβάσεις, όπου κρίνονται αναγκαίες, σπεύδουν να κλαδέψουν την προοπτική κάθε «επικίνδυνου παίκτη» στον ίδιο πολιτικό φορέα. Και όσο μικρότερα είναι τα ποσοστά των κομμάτων, τόσο μεγαλύτερα είναι τα συντροφικά μαχαιρώματα… Τελευταία , όμως συμβαίνει και σε …μεγαλύτερες οικογένειες, όπου παρατηρείται το φαινόμενο υποψήφιοι να αλλάζουν ή να επιλέγουν περιφέρεια στο …παραπέντε…

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: