Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

"ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ!" ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ...


Αθήνα, 20/12/2018
Για το βιβλίο του Πάνου Καμμένου «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ»:
Ο Πάνος Καμμένος, Υπουργός (δυστυχώς) Εθνικής Άμυνας είναι ένας επικίνδυνος μυθομανής. Ο ισχυρισμός του Π. Καμμένου, ο οποίος αναφέρεται στο βιβλίο του είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας.
Παραθέτω απόσπασμα από το βιβλίο του Πάνου Καμμένου «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ, σελ.238, από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΡΩΕΚΔΟΤΙΚΗ, 1992»:

Η α΄ «17 του Νοέμβρη» (1974)
«Ο Παναγούλης μαζί με την Φαλάτσι, την άνοιξη του 1974 μάζεψαν ορισμένους φίλους τους στην πόλη Σιών στην Ελβετία κι εκεί αποφάσισαν να ιδρύσουν μια οργάνωση που θα έκανε ένοπλο αγώνα εναντίον της δικτατορίας στην Ελλάδα. Η οργάνωση αυτή ονομάσθηκε « 17 του Νοέμβρη»,
θέλοντας να δείξει ότι αποτελεί συνέχεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που είχε γίνει το προηγούμενο έτος, πριν λίγους μήνες. Η οργάνωση ήλθε και σε επαφή με το ΠΑΚ του Α. Παπανδρέου.
Η «17 του Νοέμβρη» του Παναγούλη και της Φαλάτσι διαλύθηκε μόλις έγινε η Μεταπολίτευση, διότι έκρινε ότι δεν είχε λόγους υπάρξεως. ΄Όμως, τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους, 1975, εμφανίζεται μια οργάνωση με τον τίτλο 17 του Νοέμβρη, που δολοφονεί τον Αμερικανό Γουέλς. Πρόκειται απλώς για χρησιμοποίηση του ίδιου τίτλου; Είναι μια πιθανότητα. Υπάρχει όμως και μία μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην αρχική οργάνωση της 17 Νοέμβρη να διεφώνησαν με την διάλυσή της και να αποφάσισαν, ερήμην του Παναγούλη και της Φαλάτσι, να την ανασυγκροτήσουν και να συνεχίσουν την δράση τους, στρέφοντας την πλέον, όχι εναντίον του στρατιωτικού καθεστώτος, που δεν υπήρχε, αλλά εναντίον του αστικού κατεστημένου».
Στάθης Παναγούλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: