Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 200.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

"Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται, πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά" είπε, πριν δύο μήνες ο... Αδωνης και η κυβέρνηση του έριξε 6.000 ανθρώπους στην πείνα, αφήνοντας τα νοσοκομεία να καταρρεύσουν.
"Απαράδεκτη" η αποχώρηση του ηθοποιού Αρη Σερβετάλη, είπε, σήμερα ο Αδωνης, επικρίνοντας την απόφαση του ηθοποιού να μην παίξει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, "μόνο για εμβολιασμένους". Και είναι, κατά την άποψη του, "απαράδεκτη", επειδή θα μείνουν άνεργοι, καμιά 30αρια-40 άτομα, από το καστ και τους τεχνικούς.
Τον ίδιο χαρακτηρισμό χρησιμοποίησε και ο "αριστερός" Πρόεδρος του Σωματείου των ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλιας, που  εντελώς συντεχνιακά, φροντίζει για το μεροκάματο του κλάδου του, όπως κάνουν και οι μαγαζάτορες για τα κέρδη τους, όπως κάνουν και οι τηλεοπτικοί "αναλυτές" των ειδήσεων και των πρωϊνάδικων.
Ο Αδωνης, όσο μιλούσε, για την πείνα των 30-40 ατόμων, είχε κατεβάσει μαύρη κουρτίνα, στον εγκέφαλο, για ν΄απομονώσει εκείνες τις αποφάσεις πείνας, που αφορούσαν, σε 6.000 ανθρώπους! Και μάλιστα, είναι τόσο εκδικητικές και εξοντωτικές αυτές οι αποφάσεις, αφού δεν τους επιτρέπουν, ούτε να εργαστούν, ούτε ν΄απολυθούν! Δεν είπε, για τους ανέργους της παράστασης, "πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά"! Ξεχάστηκε, βλέπεις ο άνθρωπος!
Ο Αδωνης δεν μίλησε, για τις 200.000 απολύσεις εργαζομένων, από μαγαζιά και εστιατόρια, που έγιναν, μέσα στον Οκτώβριο, ούτε ενδιαφέρθηκε για την δική τους πείνα!
Ο Αδωνης δεν μίλησε, ούτε για τους μακροχρόνια άνεργους, που δεν πρόκειται ούτε τα 250 ευρώ ελεημοσύνης να τους δώσει η κυβέρνηση του!
Όσο για τον κο Μπιμπίλια, που "ποιεί ήθος" και ταυτόχρονα δέχεται τέτοιους διαχωρισμούς της κοινωνίας, καταδικάζοντας μια θαρραλέα πράξη αλληλεγγύης, για το μεροκάματο, που υπόψιν δεν θα χάσουν οι εργαζόμενοι στο θέατρο, θα πρέπει να ψάξει πολύ για να βρει αυτό το ήθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: