Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες φαίνεται ό, τι πουλά και στον τομέα της Ασφάλειας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γνωστός ιστότοπος, που μετρά την εγκληματική δραστηριότητα στον ευρωπαϊκό χώρο έρχεται να διαψεύσει τις ικανότητές της και στον τομέα της Ασφάλειας, αφού κι ο πλέον καλόπιστος διαπιστώνει ότι έκανε τελικά μία τρύπα στο νερό. Κέρδισε έτσι τη θέση στην πρώτη δεκάδα, σύμφωνα με τον ιστότοπο «numbeo», στα στατιστικά της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στην εγκληματικότητα!

Ας δούμε, όμως, τι έγραφαν οι συντάκτες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προεκλογικά το 2019 στο πρόγραμμά της: «Κάνουμε τις γειτονιές ξανά ασφαλείς, ώστε όλοι οι πολίτες να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια στα σπίτια τους, τη δουλειά τους, τις καθημερινές μετακινήσεις και δραστηριότητές  τους».

Για του λόγου το αληθές μέχρι σήμερα η Νέα Δημοκρατία το έχει στην ιστοσελίδα της

Στο προεκλογικό της πρόγραμμα, λοιπόν, έκανε λόγο για επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑ, ενίσχυση των περιπολιών και της αστυνόμευσης κ.ο.κ.

Εμείς, δε, μπορούμε να συμπληρώσουμε ότι ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα, που ανέλαβε η αστυνομία, ήταν να κυνηγά πολίτες και μαγαζιά για τις μάσκες,

να γράφει πρόστιμα σε ηλικιωμένους στις λαϊκές αγορές, να μαζεύει πιτσιρίκια, που πήγαν στην περυσινή πορεία του Πολυτεχνείου, να ψεκάζει μέχρι και μαθητές, που έκαναν πορεία έξω από το υπουργείο Παιδείας, να ρίχνει νερό ακόμη και σε άλλοτε ήρωες, πυροσβέστες!

Επιπλέον, να λειτουργεί με δυσανάλογη και πρωτόγνωρη βία, για μειονότητες, ακόμη κι Ελλήνων πολιτών, να μπαίνει μέσα σε σπίτια πολιτών, όπως στην οικογένεια Ινδαρέ. Ατελείωτος ο κατάλογος κατορθωμάτων, ενός αστυνομοκρατούμενου κι αυταρχικού κράτους, όπως της καταλογίζουν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την οργή του αυταρχικού κράτους δεν γλίτωσαν ακόμη και βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έζησαν σκηνές βίας ή έφαγαν κι αυτοί ξύλο ή δεν προστατεύτηκαν.

Κι εκεί, που θα περίμενε κάποιος ότι ίσως τελικά, σ΄ έναν τομέα τα κατάφερε καλά η κυβέρνηση σε ό, τι αφορά στο εκλογικό της κοινό έρχεται η πραγματικότητα και τη διαψεύδει και στον τομέα της ασφάλειας.

Στον γνωστό ιστότοπο, που καταγράφει στατιστικά ζητήματα εγκληματικότητας σε 41 χώρες της Ευρώπης διαπιστώνεται ότι παρά την πανδημία και το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος εδώ και σχεδόν χρόνια είναι κλεισμένος στο σπίτι του, η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει χειροτερέψει.

Το 2019, η Ελλάδα ήταν στη 14η θέση στον δείκτη εγκληματικότητας. Μετά από περίπου δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης, με κλειστή την εστίαση, με τον κόσμο μέσα στα σπίτιά του, με λιγότερα ταξίδια, με πορείες και συγκεντρώσεις με υγειονομικά μέτρα με αυταρχικούς νόμους, κατάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκης η εγκληματικότητα στη χώρα μας να σκαρφαλώσει ανοδικά κατά 4 θέσεις στον δείκτη εγκληματικότητας. Η σχετική κατάταξη εδώ.

Πέρασε δηλαδή στους δείκτες εγκληματικότητας και την Αλβανία και τη Βουλγαρία και τη Ρωσία, με τη σκληρή μαφία με δείκτη 44,14, όταν το ανώτατο είναι της Λευκορωσίας με δείκτη 60,27.

Δεν υπάρχουν σχόλια: