Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ, 4.608 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ "ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ" Γ' ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ!

Η είδηση δημοσιεύτηκε χτες και την παραθέτουμε χωρίς σχόλια. Αφορά τους "λειτουργούς της Θέμιδας" του κρατικούς υπαλλήλους που αποφασίζουν ότι τα μνημόνια είναι νόμιμα, οι σφαγές των μισθών και συντάξεων είναι αναγκαίες, οι απεργίες παράνομες ...

 Απόφαση που οδηγεί σε αύξηση των συντάξιμων αποδοχών των δικαστών και καταβολή αναδρομικών, εξέδωσε το Μισθοδικείο στις 5 Οκτωβρίου, 

σχηματοποιώντας τη νομική βάση πάνω στην οποία θα κληθεί να κινηθεί η κυβέρνηση για να την εφαρμόσει. Η απόφαση 255/5-10-2021 , το σκεπτικό της οποίας αποκαλύπτει το dikastiko.gr, κρίνει αντισυνταγματικό το πλαφόν των 4.608,00 € που επέβαλλε το άρθρο 120 του ν. 4623/2019, ως ενιαίο ανώτατο όριο όλων των συντάξεων που καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ.

Ολο το δίκαιο με το μέρος τους έχουν οι δικαστές. αφού η απόφαση να παίρνουν σύνταξη μόνο 4. 608 ευρώ τον μήνα τους οδηγεί "σε ουσιώδη ανατροπή των οικονομικών δεδομένων στα οποία δικαιολογημένα είχαν αποβλέψει, χωρίς να δύνανται τα πρόσωπα αυτά και μετά το πέρας του ενεργού υπηρεσιακού τους βίου να διατηρήσουν επίπεδο διαβίωσης ανάλογο προς το κύρος του δικαστικού λειτουργήματος".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ...