Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΟΤΑΝ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Απ΄ ότι διαβάζουμε σε δημοσίευμα του Δημήτρη Κανελλόπουλου στην ιστοσελίδα της "ΕφΣυν" το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κάλεσε σε απολογία (η κλήση είναι αυτεπάγγελτη), τον δημοσιογράφο των Νέων, Στέφανο Κασιμάτη για το εμετικό σχόλιο του δημοσιογράφου για τη Φώφη Γεννηματά, στα ΝΕΑ του Σαββάτου. Αυτό για το οποίο σήμερα ο ίδιος ο Κασιμάτης έγραψε πως λυπάται. (Το "λυπάμαι", φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί συγνώμη).

Για την ανηθικότητα, χυδαιότητα, αθλιότητα, και προστυχιά, γράφαμε εδώ και δεν χρειάζεται να προσθέτουμε κάτι περισσότερο. 

Εναυσμα γι' αυτή μας την ανάρτηση μας έδωσε το εξής απόσπασμα από το δημοσίευμα της "ΕφΣυν":

 Εμφανίστηκε ωστόσο κάποιος να υπερασπιστεί τον Στέφανο Κασιμάτη για την αθλιότητά του και αυτός είναι ο Ηλίας Κανέλλης. Τον υπερασπίζεται,

αν και δεν τον αναφέρει. Μιλάει για «τολμηρή γραφή» και πέραν του «μέτριου δημόσιου λόγου» για ένα σχόλιο που το κατέκρινε όλος ο κόσμος. Και πρώτοι απ΄ όλους οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ (εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο φυσικά που είναι της ίδιας συνομοταξίας)

Σύμφωνα με τον Ηλία Κανέλλη όλοι όσοι αντιδρούν, είναι ηθικολόγοι, πολιτικά ορθοί, λογοκριτές και εχθροί της ελευθερίας του λόγου. Το φαιδρό της υπόθεσης είναι που ο ένας δημοσιογράφος υποστηρίζει το σχόλιο ενός άλλου δημοσιογράφου για το οποίο, ο τελευταίος, δηλώνει πως λυπάται.

Θυμηθήκαμε, λοιπόν ότι ο Κανέλλης είναι ένα απ' τα πιο γνωστά κατακάθια της καθεστωτικής δημοσιογραφίας. Ενας πολυθεσίτης δημοσιογράφος με ποικίλες συνεργασίες με κρατικούς φορείς, σε μια εποχή όπου η ανεργία γονατίζει τον δημοσιογραφικό κλάδο. ο οποίος όταν δεν υπερασπίζεται την μπατσάδικη κτηνωδία, όπως στην περίπτωση Ινδαρέ, επιδίδετε σε υστερική φιλοσιωνιστική προπαγάνδα, ρίχνοντας τα εμέσματα του στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό,  Τέτοιας ποιότητας άτομα, λοιπόν, υπερασπίζονται τον άθλιο Κασιμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: