Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΤΟΥΛΙΚΑ

Oχι, δεν είναι σκηνή από τη γελοία φασιστική ταινία «300». Ούτε από κάποια «πολεμική αρετή των Ελλήνων» της χούντας. Από την τελετή έναρξης του «αυθεντικού μαραθώνιου της Αθήνας» είναι. 

Μπερδευτήκαμε λίγο να βρούμε ποιοι είναι «οι θκοί μας», όπως λέγαμε πιτσιρικάδες στο χωριό όταν βλέπαμε πολεμικές ταινίες, αλλά το καταλάβαμε από το ύφος του «θκου μας» πολεμισταρά: που να βγάλει ο Πέρσης τέτοια κραυγή; Πατούλης είναι αυτός, τι άλλο περιμένατε να οργανώσει; Δυστυχώς, έχει χωρίσει με την Πατούλαινα και χάσαμε την ευκαιρία να τη δούμε ανάμεσα στις ιέρειες, με το αραχνοΰφαντο πέπλο (ναι είχε και ιέρειες το σόου και κότινους και ό,τι άλλο μπορούσε να φανταστεί ο εθνικιστικός εγκέφαλος του… δημιουργού. 

Ηταν εκεί και ο Αυγενάκης (ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού) και η Σακοράφα (ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ). Εβαλε λεφτά η Περιφέρεια, οπότε δεν ήταν καιρός για αντιδράσεις (αν υπήρχε τέτοια διάθεση, γιατί οι φωτογραφίες άλλα δείχνουν).

YΓ. Δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε στο ερώτημα «ποιος αναβίωσε καλύτερα το χουντικό εθνικοφασιστικό κιτς, ο Πατούλης ή ο Καμμένος ως υπουργός του Τσίπρα;»…

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: