Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ και Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ημερήσια εφημερίδα «Ώρα της Φωκίδας», ανακοίνωσε ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα αρχίσει, με πρωτοβουλία του, η διαδικασία συζήτησης στα κοινοβουλευτικά όργανα για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

Εκτιμούμε ότι το θέμα είναι ώριμο για νομοθετική λύση, αφού έχει παρουσιαστεί και αναλυθεί από τον Δήμαρχο και στελέχη του Δήμου Δωρίδος σε όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας.

Έχει επίσης παρουσιαστεί από τον Δήμο Δωρίδος στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Επιτροπή Αναφορών η οποία με απόφασή της εκφράστηκε θετικά και εκκρεμεί η εκδίκαση του θέματος,

ενώπιον και άλλων οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως η Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει λάβει σαφή θέση δια της αειμνήστου Προέδρου του Φώφης Γεννηματά, υπέρ νομοθετικής λύσης που θα θεσμοθετεί τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

Προς το σκοπό αυτό το ΠΑΣΟΚ στις 19 Ιουλίου 2017, δια των Βουλευτών  Βασιλείου Κεγκέρογλου και Δημητρίου Κωνσταντόπουλου, κατέθεσε βουλευτική τροπολογία σε σχετικό νομοσχέδιο, συνοδευόμενη από αιτιολογική έκθεση με σωρεία επιχειρημάτων, προκειμένου να ψηφιστεί, για να λυθεί οριστικά η αδικία που υφίσταται η Δωρίδα.

Δυστυχώς, η τροπολογία δεν έγινε δεκτή. Δεν υποστηρίχθηκε από τον τότε Βουλευτή Φωκίδας και δεν κατατέθηκε καμία άλλη σχετική τροπολογία από κανένα άλλο κόμμα. Το θέμα παρέμεινε ανοικτό, με τις δυσμενείς επιπτώσεις για τη Δωρίδα να συνεχίζονται.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή γνωρίζει άριστα το θέμα, αφού στελέχη της έχουν χειριστεί την υπόθεση των αντισταθμιστικών, από θέσεις ευθύνης ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος, παρουσιάζοντας το σε όλη τη διάσταση του τόσο στα ελληνικά πολιτικά κόμματα, όσο και στους έλληνες Ευρωβουλευτές και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Φωκίδας δηλώνει απερίφραστα, ότι θα λάβει μέρος στη σχετική συζήτηση δια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, καθώς και των μελών της.

Θα απαιτήσει, την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης χωρίς καμία καθυστέρηση και ατέρμονες συζητήσεις, για τη θεσμοθέτηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: