Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ! Η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ, Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ...

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Σπυράκη απασχολεί την επικαιρότητα με αφορμή τους συνεργάτες της. Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ είχε βρεθεί «απολογούμενη» και το 2014 εξαιτίας της συνεργασίας της με τον Γεράσιμο Ζαγορίτη, γιο του Λευτέρη Ζαγορίτη, επιφανούς στελέχους, πρώην γραμματέα της ΝΔ και νυν Συνήγορου του Καταναλωτή.
Τότε βέβαια αιτία ήταν μια υπόθεση που είχε «σκανδαλίσει» το Πολεμικό Ναυτικό το μακρινό 2010. Ο ναύτης (τότε) Γεράσιμος Ζαγορίτης, ύστερα από μια βραδιά διασκέδασης στα μπουζούκια με την Τζούλια Αλεξανδράτου, στις 4:30 το πρωί που έφυγαν, της πρότεινε να περάσουν από το Πολεμικό Μουσείο. Εκεί τους υποδέχθηκε ο φρουρός ο οποίος της ζήτησε και αυτόγραφο και μετά μπήκαν στους κοιτώνες και ξύπνησαν τους φαντάρους!


Η υπόθεση πήρε διαστάσεις και στο ναύτη Ζαγορίτη επιβληθεί ποινή φυλάκισης 60 ημερών, εκ των οποίων οι 30 αυστηρή φυλάκιση, στο Πειθαρχείο. Για φαινόμενα κοινωνικής ευτέλειας έκανε λόγο ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανάλογη ποινή επεβλήθη από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και στον αξιωματικό βάρδιας, ενώ μικρότερες ποινές επεβλήθησαν στους φρουρούς, έναν ναύτη και έναν στρατιώτη, που είχαν σκοπιά εκείνη την ώρα.

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης με τον επιμερισμό των ευθυνών του περιστατικού διαβιβάστηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ενώ αντίγραφό του εστάλη στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Κανείς βέβαια δεν έμαθε την τελική έκβαση των ερευνών του Ναυτοδικείου.

Μερικά χρόνια μετά η κ. Σπυράκη επέλεξε τον Γεράσιμο Ζαγορίτη για συνεργάτης της στην Ευρωβουλή. Τότε είχε προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι επέλεξε για συνεργάτης το γιο ενός πρώην υπουργού της ΝΔ, ο οποίος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις περιπέτειες του στο Πολεμικό Μουσείο.

Το 2014 όταν είχε γίνει γνωστή η συνεργασία τους η Μ. Σπυράκη είχε εξηγήσει με μια ανάρτηση το σκεπτικό της για την επιλογή του:
«Επιλέγω τους συνεργάτες μου, με βάση τα προσόντα, την εμπειρία και την αξιοσύνη τους. Ο κ. Γεράσιμος Ζαγορίτης διαθέτει δύο μεταπτυχιακά, μιλά άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες και έχει συνεργαστεί με επιτυχία με έναν από τους καλύτερους Ευρωβουλευτές που είχε ποτέ η Ν.Δ., τον κ. Γιώργο Παπανικολάου, νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γλυφάδας. Επίσης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που εργάστηκε στην ομάδα επικοινωνίας του προεκλογικού αγώνα του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος και με τη δική μου ψήφο αύριο θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της Κομισιόν», είχε γράψει τότε στο Facebook η κα. Σπυράκη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

..ξερολουκουμο ο νεαρος..