Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

ΌΤΑΝ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΗΝ ΚΑΪΛΗ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ… ΟΓΚΟΛΙΘΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

Με αφορμή την φερόμενη εμπλοκή της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή σε ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο και δωροδοκίες από το Κατάρ, αξίζει να ανατρέξουμε σε μια ιστορία από το παρελθόν, όταν η νυν ευρωβουλευτής ήταν και πάλι στο επίκεντρο…

Πρόκειται για τις μέρες του Νοεμβρίου του 2011, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, που τελικά δεν έγινε, για να παραιτηθεί λίγο αργότερα υπό την πίεση μερίδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ εκείνων, που πίεζαν για να παραιτηθεί και μάλιστα με ιδιαίτερη θέρμη ήταν η Εύα Καϊλή.

Συγκεκριμένα στις 4 Νοεμβρίου η Καϊλή δήλωσε την πρόθεσή της να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και εξέφρασε την αντίθεσή της στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης είχε χαρακτηρίσει ειρωνικά την Εύα Καϊλή «ογκόλιθο» της πολιτικής ενώ είχε δηλώσει επίσης τα εξής:

«Μια από τις βουλευτίνες, αυτή που κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί, έχει γεμίσει με την παρουσία της το… κάδρο της πολιτικής».

Συνέπεια των δηλώσεων αυτών ήταν η Εύα Καϊλή να παραπέμπει στο Πειθαρχικό τον κ. Καστανίδη, όπως είχε κάνει άλλωστε και για τον τότε υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη.

Σημειώνεται, πως η Εύα Καϊλή ήταν από τους… ένθερμους πολέμιους του κ. Παπανδρέου και μάλιστα είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω το δημοψήφισμα και να παραιτηθεί, ενώ οι κ.κ. Ξυνίδης και Καστανίδης ήταν υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: