Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΑΦΝΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ...


Στις 15 Δεκέμβρη γράφαμε: "Τις επόμενες μέρες θα δουν την δημοσιότητα αδιάσειστα στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για αρκετούς μήνες. 

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, θα πρόκειται για μια αποκάλυψη πολύ πιο σοβαρή -για ευνόητους λόγους- απ' όλες που έχουν προηγηθεί σχετικά με τις παρακολουθήσεις του μισού υπουργικού υπουργείου.

Και το ερώτημά μου είναι: Θα ανεχθεί ο καραβανάς -αν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη- να παραμείνει έστω και μια ώρα στην θέση του;". 

Αν το αναφέρουμε αυτό είναι για να πούμε ότι η αποκάλυψη που κάνει σήμερα η εφημερίδα Documento δεν αιφνιδίασε κανέναν, τουλάχιστον απ' αυτούς/ες που παρακολουθούν από οντά τα πολιτικά δρόμενα. Εχουμε δηλαδή έναν καραβανά, ο οποίος είναι μάλιστα ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, του οποίου οι επαφές και η προσωπική του ζωή ήταν σε απόλυτη γνώση ασφαλιτών της ΕΥΠ. ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που διοχέτευαν οι ασφαλίτες -εκτός απ' τους προϊσταμένους τους- τα όσα συνέλεγαν από την παρακολούθηση του Κωνσταντίνου Φλώρου. (Εδώ να θυμίσουμε ότι δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που συνελήφθη ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ, Κώστας Αγγελάκης, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν 4.500 διαβαθμισμένα έγγραφα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και το δικαστήριο έκρινε πως κατείχε τα έγγραφα αυτά με σκοπό την κατασκοπεία). Εύκολα δηλαδή αντιλαμβάνεται καθένας τι σημαίνει και τι συνέπειες μπορεί να έχει η παρακολούθηση από ΕΥΠατζήδες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Κι ενώ όλα αυτά ήταν γνωστά πριν από τρεις μέρες όλα τα ΜΜΕ δημοσιεύουν ότι "σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα ανανεωθεί για ένα χρόνο". Σ' αυτή την εξέλιξη μπορεί να μην μείνει κανένας άφωνος;

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του Documento η κυβέρνηση μέσω της ΕΥΠ είχε θέσει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο υπό παρακολούθηση με τον κωδικό «στόχος 519c». Κατά τα πρότυπα του Κωστή Χατζηδάκη που ήταν ο στόχος 5046c, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει τον κωδικό 519c και αντιμετωπίζεται από την ΕΥΙΙ ως στόχος επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

Απ' ότι πληροφορούμαστε από το συγκεκριμένο άρθρο, αυτοί που είχαν δώσει εντολή για την παρακολούθηση Φλώρου, αυτό που τους ενδιέφερε δεν ήταν καθόλου η επαγγελματική του επάρκεια να είναι αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το μπαγιόκο ήταν η όλη φάση. Η παρακολούθηση του Α'ΓΕΕΘΑ  "δεν σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, αλλά με τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και τα οικονομικά του στοιχεία. Δηλαδή όσοι τον παρακολουθούν θεωρούν προφανώς ότι δεν τυγχάνει εμπιστοσύνης σε θέματα που αφορούν το στράτευμα και τις προμήθειες και γι’ αυτό συλλέγουν στοιχεία εναντίον του", .. Η παρακολούθηση του Κων. Φλώρου, σε συνδυασμό με την παρακολούθηση των δύο γραμματέων Εξοπλισμών (πρώην και νυν) Θόδωρου Λόγιου και Αριστείδη Αλεξόπουλου, είχε κύριο στόχο τις επιλογές του στα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία ήταν πρώτη προτεραιότητα του Μαξίμου. Δεν μπορούσε να προκριθεί καμιά αγορά εξοπλιστικών που δεν είχε την άδεια και σε κάθε περίπτωση τη «διέλευση» μέσω Μαξίμου". διαβάζουμε στο Documento. Δεν χρειάζεται εδώ να σχολιάσουμε οτιδήποτε .. τα ευκόλως εννοούμενα ...

Αυτό που πρέπει να προσθέσουμε ότι ο σχεδιαστής και καθοδηγητής του κρατικού-παρακρατικού μηχανισμού, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντιγράφουμε από την "ΕφΣΥΝ":

 Ο ιθύνων νους

Οταν τον περασμένο Αύγουστο ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών με την παραδοχή της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, ο πρωθυπουργός δήλωσε άγνοια του θέματος αλλά και ότι θα απέτρεπε το γεγονός αν είχε γνώση, παρόλο που χαρακτήρισε την όλη διαδικασία νόμιμη.

Λίγο αργότερα -συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο- μιλώντας στους Sunday Times ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν είχε ακόμα ξεκαθαρίσει το θέμα και πως οι εξηγήσεις που του είχαν δώσει οι άμεσοι συνεργάτες του κ.κ. Δημητριάδης και Κοντολέων «δεν ήταν επαρκείς». Για τον λόγο αυτό τους απέπεμψε.

Στις αρχές Δεκεμβρίου οι New York Times αποκάλυψαν πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδειες στην Intellexa για εξαγωγή του Predator,

κάτι που ο εκπρόσωπος του υπουργείου παραδέχτηκε επισήμως, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών. Οπως αποκαλύφθηκε, ο άνθρωπος που υπέγραψε τη χορήγηση των αδειών αυτών ήταν ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ούτε γι' αυτό το θέμα δήλωσε γνώση ο κ. Μητσοτάκης, παρόλο που τα έγγραφα αυτού του είδους κοινοποιούνται υποχρεωτικά στο πρωθυπουργικό γραφείο. Οπως μάλιστα αποκάλυψαν χθες ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο Παύλος Πολάκης, στις συγκεκριμένες άδειες αναγραφόταν ότι το προς εξαγωγή προϊόν είναι «σύστημα σχεδιασμένο για απόσπαση δεδομένων από συσκευές κινητής τηλεφωνίας και διαχείριση συλλογής δεδομένων».

Δεν χωράει αμφιβολία, πλέον, πως βρισκόμαστε μπροστά στο απόλυτο ξεγύμνωμα ενός ανθρώπου που ψεύδεται ασυστόλως και χωρίς την παραμικρή ντροπή για να κουκουλώσει το σκάνδαλο της ύπαρξης και λειτουργίας ενός παρακρατικού μηχανισμού μέσω του οποίου γινόταν υποκλοπή των επικοινωνιών και της ιδιωτικής ζωής πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και άλλων.

Οι «τρεις μάγοι με το Predator» είναι τρεις απολύτως έμπιστοι άνθρωποι του πρωθυπουργού. Ανθρωποι τους οποίους εκείνος επέλεξε και τοποθέτησε σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού. Ο ανιψιός του ήταν η σκιά του, ο εξ απορρήτων του και ο έχων την πολιτική καθοδήγηση της ΕΥΠ. Ο κ. Κοντολέων ήταν ο εγκάθετός του στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στις εγκαταστάσεις της οποίας δοκιμάστηκε το παράνομο λογισμικό. Και ο κ. Σμυρλής, αυτός που υπέγραψε τις άδειες εξαγωγής του. Ο ιθύνων νους δεν μπορεί πλέον να κρύβεται. Είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Η φώτο δική μας παρέμβαση


Ολοκληρώνοντας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από άρθρο που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης:

Αυτό το κομμάτι του σκανδάλου, στο οποίο τα θύματα επιλέγουν τη σιωπή των αχαμνών, είναι το πιο ανησυχητικό. Είναι πλέον προφανές ότι καμιά από τις παρακολουθήσεις δεν έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας. Οι ωτακουστές και παράνομοι καταγραφείς έχουν στα χέρια τους «τη ζωή των άλλων». Τι περιέχει αυτή η ζωή που τους κάνει βωβούς και άλαλους; 

Τι έχουν κάνει που τους φοβίζει και τους καθιστά πρόβατα στο σφαγείο του Μητσοτάκη; Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκαλύπτει τη δόμηση του συστήματος της διαπλοκής στη χώρα και σηματοδοτεί την κρίση του. Οταν ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει κάνει τις στρατιωτικές του δάφνες στιφάδο, όταν έχει στερηθεί το μετάλλιο της περηφάνιας και σιωπά υποτακτικά στη «μοίρα» της παρακολούθησης τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

http://tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια: