Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

ΘΕΜΑ- ΠΑΣΟΚ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ “ΠΟΡΤΑ” ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Γαβρής Άγγελος

Το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίζει το τοπίο, πραγματοποίησε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην οποία έδωσαν το παρόν πλήθος στελεχών-μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ως παρατηρητές, μετά την οριστική πόρτα στην ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτό προκύπτει από τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του και συνεπάγεται από όλα όσα έχουν εξελιχθεί από το Καλοκαίρι που πρώτος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φέρνει στο φως την υπόθεση των υποκλοπών.

Πριν από ένα χρόνο, εκλέχτηκα Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης με στόχο να ανατρέψω τις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες, που πλήγωσαν τους πολίτες και έκαναν τους νέους να γυρνούν την πλάτη τους στην πολιτική και τα κοινά.

Επί ένα χρόνο αγωνίζομαι να εμπνεύσουμε ένα νέο υπόδειγμα πολιτικού ήθους. Το καλό παράδειγμα.

Και επειδή η εμπιστοσύνη έρχεται με τα πόδια αλλά φεύγει καλπάζοντας, δεν θα δεχθώ από καμία και από κανέναν σκιές σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ διεφθαρμένους ημέτερους αλλά για να υπερασπιστώ την αξιοπιστία της πολιτικής απέναντι σε ένα λαό,

που νιώθει την πολιτική ως παραγωγό προβλημάτων και όχι λύσεων.

Χρόνια τώρα είμαι πεπεισμένος ότι για να αναγεννηθεί η Δημοκρατική Παράταξη, υπάρχει μόνο ένας δρόμος.

Η ρήξη με τις εξαρτήσεις και τα συμφέροντα και είμαι αποφασισμένος αυτόν το δρόμο να τον διανύσω μέχρι τέλους αντιμετωπίζοντας όποιο εμπόδιο εμφανίζεται σε αυτή την προσπάθεια.

Ακόμη και αν βρίσκεται μέσα στον ίδιο μας τον χώρο.

Η μάχη θα είναι σκληρή αλλά είμαστε ισχυροί, γιατί διαλέξαμε τη σωστή πλευρά.

Είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται για δικαιοσύνη και όχι με αυτούς που καλοπερνάνε με την αδικία.

Είμαστε με αυτούς που πλήττονται από τις ανισότητες και όχι με αυτούς που κερδοσκοπούν πάνω σ’ αυτές.” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο για αναγέννηση της Δημοκρατικής παράταξης μέσω ρήξεων με τις εξαρτήσεις και τα συμφέροντα όπου και αν βρίσκονται αυτά.

Ενώ το “σύνθημα” για “μετωπική” με τον ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτές του τις λέξεις: “

Δεν θα ασχοληθώ με τις υπαρξιακές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Δεν αφορά τον ελληνικό λαό η αγωνία τους για την καρέκλα της εξουσίας.

Κι ας βάλουν τα συστήματα τους να προπαγανδίζουν με λύσσα σε βάρος μας. Δεν θα κάμψουν τον αγώνα μας στην κοινωνία.

Ένας αμετανόητος Πρωθυπουργός και μια Κυβέρνηση που συσσώρευσαν προβλήματα, κακοποίησαν τους θεσμούς και διόγκωσαν τις κοινωνικές ανισότητες, πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Γι’ αυτό ζητώ ισχυρή εντολή για μια κυβέρνηση, που θα ανατρέψει το παλιό σύστημα διαφθοράς.

Και το μήνυμα μας απέναντι σε κάθε προοδευτικό πολίτη που έχει κοινές αγωνίες με εμάς για τη δημοκρατία, την ευημερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και δεν ανέχεται τις ανισότητες, την υπονόμευση του κοινωνικού κράτους και το πλήγμα στους θεσμούς, είναι ότι:

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο θα μένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία.

Για αυτό δώστε μας ισχυρή εντολή να ανατρέψουμε αυτή την ιδιότυπη ομηρία του προοδευτικού κόσμου της χώρας και αυτό το φαύλο πολιτικό σύστημα που συνεχώς αναπαράγει τα ίδια προβλήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται διαχρονικά ο καλύτερος πελάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σκιάχτρο της οικτρής διακυβέρνησης του κραδαίνει η Νέα Δημοκρατία ως φόβητρο. Ώστε οι πολίτες να μην αξιολογούν μέσα από μία πραγματική εναλλακτική, όπως πρέπει, τη σημερινή διακυβέρνηση.

Και το σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που παρουσιάσαμε την προηγούμενη Κυριακή είναι μία τέτοια εναλλακτική για να κάνει επιτέλους την Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να είναι μία χώρα χαμένων ευκαιριών. Μία χώρα που βιώνει συνεχή πλήγματα στους θεσμούς. Αλλά μία χώρα που μπορεί να πετύχει γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από αυτό που του πρόσφερε και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης.

Ήρθε η ώρα οι προοδευτικοί πολίτες να βρουν διέξοδο.

Δημοκρατική Ανατροπή με ισχυρό ΠΑΣΟΚ για να προκύψει Κυβέρνηση από την 1η Κυριακή στη βάση προγραμματικής συμφωνίας και όχι για να βολευτούν κομματικοί πρωταγωνιστές στις καρέκλες της εξουσίας. Χωρίς τις εκλογικές περιπέτειες της εξουσιομανίας του κ. Μητσοτάκη.

Για να επιβάλλουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, που μόνο αυτό εγγυάται μια Ελλάδα με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Μια χώρα, όπου οι πολίτες θα ευημερούν και δεν θα αγανακτούν με τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων μοναδικό ενδιαφέρον είναι να διαιωνίζουν οι μεν μία ελιτίστικη κουλτούρα και οι δε τα παρωχημένα εργαλεία του λαϊκισμού.

Η Σοσιαλδημοκρατική Κυβέρνηση

Πολλοί έχουν “γαντζωθεί” από την φράση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. “Πως ένα κόμμα που είχε 8% στις τελευταίες εκλογές μιλά για διακυβέρνηση; Άρα έχει αποφασίσει αφού τα χει “βροντήξει” με τον Μητσοτάκη, να τα “κάνει πλακάκια” με τον Τσίπρα” -Φράσεις καφενείου αλλά κάπως έτσι μάλλον αντιμετωπίζει το σύστημα των “αυλικών” του Μητσοτάκη την πολιτική σκηνή της χώρας. Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση θα γίνει πράξη με την ολική Δημοκρατική Ανατροπή αυτό είναι που ζητάει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στήριξη ωστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ο κυρίαρχος πόλος στην πολιτική σκηνή του σήμερα. Για αυτό μιλά για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και όχι για σοσιαλδημοκρατική “συγκυβέρνηση”. Με το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει περί του 14% στην Αττική, μια περιοχή που είχε πληγώσει το Κίνημα Αλλαγής επί πολλά έτη, το σίγουρο είναι πως στην Χ.Τρικούπη στοχεύουν “ψηλά”. Για να έρθει ξανά, η ελπίδα σε αυτόν τον τόπο.

https://thesocialist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: