Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»

Από Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ 

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου Υπουργείου Υγείας για την δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Επεσήμανε εξ’ αρχήςότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το νομοσχέδιο, αλλοιώνεται η θεμελιώδη φιλοσοφία του ΕΣΥ και «δημιουργούνται» ασθενείς και γιατροί πολλών ταχυτήτων.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης σημείωσε ότι:

Οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης, την ωθούν στην υιοθέτηση μέτρων που απορρυθμίζουν συνεχώς τις παρεχόμενες στους πολίτες υπηρεσίες υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των φορέων,

απορρίπτουν τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου καταθέτοντας στα πρακτικά τα έγγραφα με τα οποία τα δύο Εργατικά Κέντρα της Βοιωτίας -της Λιβαδειάς και της Θήβας- εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας πλήττονται από σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και υγειονομικό μόνιμο προσωπικό ενώ τα ασθενοφόρα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αδυνατούν σήμερα να καλύψουν τις ανάγκες του νομού Βοιωτίας, συμπεριλαμβανομένης και της βιομηχανικής ζώνης με τα εργατικά ατυχήματα που προκύπτουν.

Παρόλο που οι υγειονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών έχουν αναδείξει ότι επιβάλλεται η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η Κυβέρνηση αδρανεί απέναντι στα σοβαρά προβλήματα του. Συγκεκριμένα:

Δεν δίνει επαρκή μισθολογικά και άλλα κίνητρα στους γιατρούς να εισέλθουν στο σύστημα, να επιστρέψουν οι γιατροί από το εξωτερικό, να καλυφθούν οι άγονες ειδικότητες.

 Αυξάνει τον κίνδυνο οι γιατροί να οδηγηθούν σε σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, αυξάνοντας επικίνδυνα την πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Τα πραγματικά προβλήματα πηγάζουν από την έντονη υποστελέχωση που υπάρχει, από την ανεπαρκή χρηματοδότηση και από την άρνηση της Κυβέρνησης να  προχωρά στις λειτουργικές αλλαγές που χρειάζονται τα Νοσοκομεία.

Τα σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται:

Αξιοκρατική επιλογή Διοικητών.

Ολοκληρωμένος προϋπολογισμούς και αυτονομία στην λήψη λειτουργικών αποφάσεων.

Ολοήμερη λειτουργία, ιδίως στον χειρουργικό τομέα και στις επεμβατικές μονάδες κάθε ειδικότητας με τις ανάλογες αμοιβές βέβαια στο προσωπικό.

Δυνατότητα συμβάσεων με ασφαλιστικές εταιρείες για άντληση πρόσθετων εσόδων.

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι χωρίς επαρκές δημόσιο σύστημα υγείας, ικανό να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, τίποτε δεν πρόκειται να πάει καλά, ενώ επανέλαβε το αυτονόητο: ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής όλων των πολιτών υπερβαίνει οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.                                                                           

Ο Γιώργος Μουλκιώτης κατέληξε: «Δεν θα συμπράξουμε, ούτε θα συναινέσουμε στην απόπειρα κατεδάφισης του ΕΣΥ και του κοινωνικού χαρακτήρα του».

Για να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ.  

Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: