Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

“ΣΦΑΛΙΑΡΑ” ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΚ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ: “ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΚΑΪΛΗ -ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ”

Στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο δημοσιογράφος της βελγικής εφημερίδας Le Soir, που αποκάλυψε το Qatargate έδωσε μια διαφωτιστική συνέντευξη. Αναφέρει όταν ερωτάται για τις μεθόδους που επιστράτευσαν οι βελγικές αρχές: «Δεν θα μπορούσε να έχει γίνει επισύνδεση του τηλεφώνου της καθώς προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία. Ωστόσο δεν αποκλείεται να παρακολουθήθηκαν τηλεφωνικά άλλοι εμπλεκόμενοι».

Τί έχουν να πουν οι λάτρεις των συμψηφισμών;

Όταν υπάρχουν αυτόφωρα κακουργήματα δεν ισχύουν οι εγγυήσεις της βουλευτικής ασυλίας. Αυτό δεν έγινε με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία Φύσσα; Ήρθη το τηλεφωνικό απόρρητο τους.

Το απόρρητο των επικοινωνιών των Ανδρουλάκη και Χατζηδάκη (πόσες μέρες άραγε χρειάζεται η κυβέρνηση για να βρει το «παράκεντρο της ΕΥΠ»;), ήρθη με την επίπλαστη επίκληση λόγου δήθεν εθνικής ασφάλειας, χωρίς όμως να υπάρχει έγκλημα προς διερεύνηση, απλώς και μόνο για να δώσουν χαρακτήρα νομιμοφάνειας στην παρανομία τους.

Είναι το ίδιο με την ύπαρξη ενδείξεων ή υπονοιών τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων και πολύ περισσότερο με τη διάπραξη αυτόφωρου κακουργήματος όπως στην περίπτωση της Ε. Καϊλή;

Όποιοι επιστρατεύουν την ποινική υπόθεση Καϊλή για να δικαιολογήσουν την παρακολούθηση αρχηγού κόμματος και εν ενέργεια υπουργού από την ΕΥΠ για απροσδιόριστους λόγους εθνικής ασφαλείας, χωρίς καμία ποινική διάσταση, συνεχίζουν να κακοποιούν τους θεσμούς και το Σύνταγμα.

Χαμός στο Τουιτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: