Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΑΛΛΗ ΜΙΑ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ" ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Μπορεί το "προϊόν" που παράγουν οι δημοσκοπικές εταιρείες να είναι για τα μπάζα, τα νταλαβέρια όμως που έχουν οι ιδιοκτήτες τους με το γκουβέρνο, μπορεί να τους κάνουν μέχρι και υπουργούς, όπως έγινε στην περίπτωση του Τάκη Θεοδωρικάκου. 

Επίσης συντελεί στο να διορίζουν τις γυναίκες τους, τα αφεντικά αυτών των εταιριών, σε παχυλά αμειβόμενες θέσεις στο δημόσιο (για να μην πούμε ότι τους εξασφαλίζουν αργομισθία και θεωρηθούμε κακοπροαίρετοι), όπως στην περίπτωση του ιδιοκτήτη της εταιρείας Opinion Poll, όπως γράφαμε προηγουμένως, καθώς και να καρπώνονται με διάφορους τρόπους ζεστό δημόσιο χρήμα.

Τα παραπάνω σαν εισαγωγή για την υποτιθέμενη πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για την POLITIC, που είδε το φως σήμερα και κάνει τα γαλάζια τρολ να πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο. Εχουμε δηλαδή κάποια αποτελέσματα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του Μεγάρου Μαξίμου. Το ΠΑΣΟΚ,

να καταρρέει πανελλαδικά, αφού έχει κόψει κάθε γέφυρα συνεργασίας με την Ν.Δ, και το κυβερνητικό κόμμα να εμφανίζεται ότι διευρύνει την διαφορά του, με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ενώ στις δεύτερες εκλογές να κυριαρχεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με 9,7%.

Και εδώ πρέπει να προσθέσουμε κάποια πράγματα. η Interview δεν είναι μια τυχαία εταιρεία. Ιδιοκτήτης και βασικός αναλυτής της είναι ο Δημήτρης Βασιλειάδης, ο οποίος συνεργάζεται στενά με το κανάλι «Βεργίνα TV» και τον δημοσιογράφο Σ. Καλόγηρο, άνθρωπο που ανήκει στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και κουμπάρο του Άδωνη Γεωργιάδη.  

Αυτό επίσης που πρέπει να επισημανθεί, και δεν θα απείχε από την πραγματικότητα αν το χαρακτηρίζαμε κλοπή δημοσίου χρήματος, είναι ότι εν μέσω πανδημίας, όταν η κυβέρνησή που άφησε εντελώς αθωράκιστο το ΕΣΥ, ο Α. Γεωργιάδης διέθετε χρήματα του ελληνικού λαού, σε σε μια απευθείας ανάθεση στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview, για να τον εμφανίσει στην πρώτη τριάδα των δημοφιλέστερων στελεχών της ΝΔ, γεγονός που έχει στιγματιστεί και από τον αστικό τύπο. 

Δεν γνωρίζουμε τι αποτελεσματικότητα θα έχουν αλλά όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο περισσότερο θα προσπαθεί να χειραγωγήσει η Ν.Δ το εκλογικό σώμα μέσω δημοσκοπήσεων. 


 http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/12/blog-post_599.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: