Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΜΕ ΦΑΡΔΙΑ – ΠΛΑΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΟΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ (PHOTOS)

Με τους βουλευτές τους ΑΝΕΛ να υποστηρίζουν -παρά την «ευαισθησία» τους, τάχα,  για το Σκοπιανό- την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς οδεύουν στις Πρέσπες για να υπογράψουν στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ.
Στην ψηφοφορία στη Βουλή, στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία ψήφισαν 280 βουλευτές, εκ των οποίων οι 153 ψήφισαν «όχι» ενώ «ναι» ψήφισαν 127 βουλευτές – πέραν των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερ ψήφισαν και βουλευτές από την ελλάσσονα αντιπολίτευση.
Μεταξύ ωστόσο όσων ψήφισαν «ΝΑΙ» ήταν και ο Δημήτρη Καμμένος ο οποίος διαγράφτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ πριν καν αναγνωστεί το αποτέλεσμα.
Απόντες ήταν οι βουλευτές του ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και οι ανεξάρτητοι Κατερίνα Παπακώστα, Νίκος Νικολόπουλος και Χάρης Θεοχάρης, όπως και ο Κώστας Μπαρμπαρούσης (που αναζητείται από την Αστυνομία).

Επικοινωνιακό σόου στις Πρέσπες

Στις Πρέσπες,
στο χωριό «Ψαράδες» σήμερα Κυριακή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία καθώς θα υπογραφεί η συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία». Στο σημείο έχει στηθεί μία μεγάλη εξέδρα περίπου 100 μέτρων αλλά και μία τέντα για το ενδεχόμενο βροχής.
Όλο το χωριό «ζει και αναπνέει» στους ρυθμούς της συμφωνίας με τις ζωές των κατοίκων του χωριού να έχουν αλλάξει τις τελευταίες μέρες.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες πληροφορίες που θέλουν πούλμαν να καταφτάνουν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποτελέσουν το κοινό που θα παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας, η οποία θα συνοδευτεί και από ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην ιστορική ευκαιρία που υπάρχει για τους δύο λαούς και κυρίως στην ανάδειξη της Ελλάδας σε πρωταγωνιστή της περιοχής.
Οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να βρίσκονται από νωρίς στο Δημαρχείο Πρεσπών, στο χωριό Λαιμός, καθώς το τελευταίο πούλμαν θα αναχωρήσει για τον χώρο πραγματοποίησης της εκδήλωσης στις 9.00πμ.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί την τελευταία στιγμή και αφού όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Νίκο Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ και τον Ειδικό Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Πάντως, σήμερα Κυριακή θα γίνει και συλλαλητήριο. Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11:00, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας. Μάλιστα όπως αναφέρεται ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις Πρέσπες, από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Τη συμφωνία θα υπογράψουν οι Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς αλλά και των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.
Στην τελετή έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, ο ευρωπαίος επίτροπος, Γιοχάνες Χαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: