Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ - ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ


ΑΛΕΞΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Χημικός Μηχανικός,
Υποψήφιος Βουλευτής
ΚΙΝ.ΑΛ Φωκίδας
Τηλ: 6958476724 email:aathanasopoulos1965@gmail.com

Φίλες και Φίλοι της Φωκίδας
Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στους υποψήφιους βουλευτές του Νομού Φωκίδας.

Με αίσθημα ευθύνης συμμετέχω από αυτό το μετερίζι, στην προσπάθεια που καταβάλουν οι πολίτες, τα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στη Φωκίδα, για την
προώθηση των θέσεων και των προτάσεών μας, με στόχο την ανάδειξη του ΚΙΝ.ΑΛ σε πρωταγωνιστικό πολιτικό παράγοντα στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Οι καθημερινές, πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι ο εχθρός. Η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, η δραματική μείωση των συντάξεων, η τραγική κατάσταση στη δημόσια παιδεία,
οι κακές υπηρεσίες υγείας, ο αναποτελεσματικός δημόσιος χώρος, η αγροτο-κτηνοτροφική εγκατάλειψη, η απουσία αναπτυξιακής προοπτικής.

Αυτά και πολλά ακόμα, για τα οποία ελάχιστοι μιλάνε και ελάχιστοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ριζικά, με 

διαρθρωτικές αλλαγές που στοχεύουν στο μέλλον που μας αξίζει.

Τα προβλήματα δεν είναι ανίκητα. Χρειάζεται και θέληση και γνώση, για να μπορούμε να προτείνουμε λύσεις. Χρειάζεται επιμονή στο στόχο και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση.
Στην προσπάθεια αυτή θα είμαι παρών, για να βάλω πλάτη, μαζί με όλους εσάς.

Προσδοκώ να συναντήσω όλους τους συμπατριώτες μου της Φωκίδας σε αυτή τη πορεία, γιατί μόνο ενωμένοι, μόνο μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε όσα μας ταλαιπωρούν, όσα μας εμποδίζουν να γίνουμε μια οικονομία ευημερίας, μια κοινωνία αλληλεγγύης.
Το 2019 να είναι χρονιά υλοποίησης προσδοκιών για όλες και όλους
Βιογραφικό
Γεννήθηκα το1965 με γονείς από το Ευπάλιο.
Είμαι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου ΤΕΙ Καβάλας.
Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ).
Εργάζομαι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) ως Διευθυντικό στέλεχος από το 1994. Την περίοδο 2017 - 2018 διετέλεσα Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας των ΕΛΠΕ-ΕΚΟ Βουλγαρίας και Συντονιστής Μεγάλων έργων στην ΕΚΟ Κύπρου (2016 - 2017).
Την περίοδο 2004 - 2007 διετέλεσα Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων ΕΛ.ΠΕ και την περίοδο 2008 - 2013 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) από το 2008.
Διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών την περίοδο 2010 - 2012.
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Χημικών Μηχανικών του ΤΕΕ από το 2013. Επιμελητής της Επιστημονικής Επιτροπής Χημικών Μηχανικών του ΤΕΕ από το 2015.
Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ από το 2013.
Την περίοδο 2010 - 2015 Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ.
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενεργειακών Υποδομών του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) από το 2010 μέχρι τον Ιούνιο 2016.
Μέλος ΔΣ των διασυνδεόμενων Γενικών Νοσοκομείων Λαμίας, Καρπενησίου και Άμφισσας την περίοδο 27/01/12 - 30/10/12.
Σήμερα είμαι Τεχνικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της θυγατρικής Εταιρείας των ΕΛ.ΠΕ, ΒΑΡΔΑΞ ΑΕ - Επιχείρηση Πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης - Σκοπίων.
Έχω δύο γιούς από τον γάμο με την δικηγόρο Γεωργία Κουφάκη, τον Δημήτρη φοιτητή της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Γεώργιο-Ιάσωνα φοιτητή του Οικονομικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΜΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΛΕΩ..ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..