Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ: ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΝΤΡΙΛΙΕΣ.

Του Γ. Γ.

Είναι ολοφάνερο ότι έχει πέσει γραμμή από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να "κατασπαραχτεί" ο Τσακαλώτος, μετά την συνέντευξη που έδωσε στην "Καθημερινή". Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αυτοπροσδιορίζεται ότι διακατέχεται από "αστική αυτοπεποίθηση", σε αντίθεση με τον Τσίπρα ο οποίος έχει "μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται", ενώ ο επικεφαλής της παράταξης του, σύμφωνα πάντα με τον Τσακαλώτο είναι χειρότερος από τον Μητσοτάκη στην επιλογή συμβούλων του, ανέφερε σχετικός σχολιασμός μας. 

Ολες οι διαδικτυακές ντουντούκες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξαφνικά ανακάλυψαν ότι την στιγμή που "η φθορά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού είναι ορατή και δημοσκοπικά μετρήσιμη" παρουσιάζεται ένα άτομο που διέπεται από τον "ελιτισμό της νομενκλατούρας" και διαθέτοντας  την "αστική αυτοπεποίθηση των μετοχών στη Morgan Stanley", προσφέρει τις υπηρεσίες του στην καταρρέουσα κυβέρνηση. 

Κι ο λόγος για την στάση αυτή του Ευκλείδη Τσακαλώτου,

σύμφωνα με τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ , οφείλεται ότι "η πρόταση Τσίπρα αναγκάζει τον κ. Τσακαλώτο να απευθυνθεί σε ανθρώπους που έμαθαν γράμματα σε κολέγια που δεν ιδρύθηκαν τον 14ο αιώνα προκειμένου να διεκδικήσει την ψήφο τους για την Κεντρική Επιτροπή".

Και εδώ είναι η αφάνταστη Συριζαίικη υποκρισία. Δεν είναι ότι  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σαν υπουργός οικονομικών εφάρμοσε με πάθος τις μνημονικές επιλογές που ήταν τότε και κυβερνητική επιλογή. Είναι ότι το τότε κυβερνητικό στέλεχος, έχοντας και εσωτερική πληροφόρηση κατέχοντας «χαρτοφυλάκια» της JP Morgan, και της Black Rock συμμετείχε στην στην κερδοσκοπία, λεηλατώντας και πτωχεύοντας τον Ελληνικό λαό.

Γι' αυτές τις "επιδόσεις" του πάμπλουτου, πρώην εθελόδουλου εξουσιαστή, οι Συριζαίοι δεν λένε το παραμικρό. Το πρόβλημα τους είναι η παρέμβαση του Τσακαλώτου στο ξαναμοίρασμα της τράπουλας στα κομματικά οφίκια.  Αστικές καντρίλιες.

tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια: