Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΛΑΚΑ: «ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ;»

Εν μέσω αμερικανικών δημοσιευμάτων περί σχεδιαζόμενης ρωσικής «εισβολής» στην Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολιάζει, συχνά αστειευόμενος, όσα μεταδίδονται από διάφορα ξένα ΜΜΕ, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.«Αστειεύεται κάποιες φορές, ζητώντας μας να ελέγξουμε εάν αναφέρουν την ακριβή ώρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος» δήλωσε ο Πεσκόφ, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους.
Αυτό, καθώς δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ ανέφεραν την 20η Φεβρουαρίου ως την ημέρα που η Ρωσία φέρεται ότι θα αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Το «Politico», εντωμεταξύ, προσδιόρισε ως «D-Day» τη 16η Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει μοιραστεί την εν λόγω πληροφορία με τους παγκόσμιους ηγέτες. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για «υστερική, πληροφοριακή τρέλα», παρατηρώντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτού του είδους τη συμπεριφορά.
Τους τελευταίους μήνες, καθώς τα βλέμματα είναι στραμμένα στις εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία, χώρες της Δύσης έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για ανάπτυξη περαιτέρω στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα, μιλώντας για υποτιθέμενη σχεδιαζόμενη εισβολή.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα απορρίψει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι δεν απειλεί καμία χώρα και εκφράζει, παράλληλα, τις ανησυχίες της σχετικά με τη στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, σημειώνοντας ότι αποτελεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Επιπλέον, η ρωσική πλευρά υπογραμμίζει το δικαίωμά της να μετακινεί στρατεύματα στα εδάφη της. Το Κρεμλίνο, σήμερα, διεμήνυσε εκ νέου ότι «είναι δικαίωμα» της Ρωσίας να διενεργεί ασκήσεις στο έδαφός της.
«Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ασκήσεις εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Είναι δικαίωμά μας να διενεργούμε ασκήσεις εκεί, στο έδαφός μας» τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Αυτό, καθώς νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σημείωσε ότι οι νότιες και δυτικές στρατιωτικές μονάδες της Ρωσίας έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν τα στρατεύματά τους στα σημεία μόνιμης ανάπτυξής τους μετά από τις ασκήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: