Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι, είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε με πολέμους τα θύματα, τα μόνα υποζύγια, είμαστε εμείς

…Γιατί από την κρίση βγήκαμε με διαλυμένες τις συντάξεις μας, με τσακισμένες τις ζωές μας, με μισθούς πείνας, με στρατιές ανέργων και αστέγων ενώ την ίδια στιγμή πολλαπλασιαζότανε τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

…Γιατί τώρα που βγήκαμε από μνημόνια και «ηγούμαστε της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης» κατά πως λένε τα κυβερνητικά στελέχη, με άριστους ρυθμούς ανάπτυξης……τα μνημονιακά μέτρα είναι ακόμη εδώ και οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχίζουν την …κατηφόρα ενώ τα υπερκέρδη εκτινάσσονται.

….Γιατί ετοιμάζουν νέα υπερ-μνημόνια,

για να πάρουν πίσω όσα δόθηκαν στην πανδημία, για να τα «επενδύσουν» δήθεν  στην πράσινη ανάπτυξη, τα γνωστά τρωκτικά του χώρου.

…Γιατί ιδιωτικοποιούν τον ΕΦΚΑ, όπως κάνανε με τα επικουρικά, με τραγικές συνέπειες όχι μόνο στις συντάξεις μας αλλά στην ασφάλισή μας συνολικά.

…Γιατί ιδιωτικοποιούν τα νοσοκομεία εντάσσοντας την επιχειρηματική δράση στα προγράμματα λειτουργίας τους, κάνοντας νόμο το … «έχεις λεφτά, έχεις υγεία-χωρίς λεφτά κάνεις κηδεία»

…Γιατί  ο πόλεμος στην Ουκρανία βάζει φωτιά στις τσέπες μας, στα εισοδήματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων εξ αιτίας των ανοδικών τιμών στην ενέργεια συνολικά (Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα, ηλεκτρισμός) και κατά συνέπεια και στις τιμές όλων των καταναλωτικών προϊόντων. Μόνο με αυτές τις ανατιμήσεις εμείς χάνουμε περίπου δυό συντάξεις σε ετήσια βάση, ενώ η κερδοφορία των μονοπωλίων συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα.

…Και δεν φτάνουν όλα αυτά έχουμε και την εμπλοκή της Ελλάδας σε σχεδιασμούς για το πώς θα μοιραστεί η πίτα από τους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των δρόμων της Ενέργειας και του ορυκτού πλούτου. Ήδη η εμπλοκή υπάρχει, καθώς από τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που υπάρχουν στη χώρα περνάνε στρατεύματα και πυρομαχικά, σηκώνονται αεροσκάφη. Ακόμα, η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην περικύκλωση της Ρωσίας με τις περιπολίες που εκτελεί στον εναέριο χώρο πάνω από τα Βαλκάνια και με την αποστολή πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! Συνεπώς, η Ελλάδα όχι μόνο είναι εφαλτήριο πολεμικών ενεργειών, αλλά γίνεται στόχος σε περίπτωση αντιποίνων, αφού όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη χώρα σε εργαλείο πολέμου των ΝΑΤΟικών.

ΠΑΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ! Γιατί τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

·                    Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ΝΑΤΟικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, κλείσιμο των βάσεων, να μη σταλεί κανένας Έλληνας στρατιώτης στο εξωτερικό και απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

·                    Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

·                    Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

·                    Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

·                    Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.

·                    Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

·                    Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 6,30 πλ.Λαού

 

Να δώσουμε όλοι το ΠΑΡΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: