Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΣΟΚ – ‘ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΆΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ‘

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 FΜ» ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων επεσήμανε:

  • Είναι μια διαχρονική, πάγια θέση μας πως ό,τι εξοπλίζει τη χώρα, ό,τι τη θωρακίζει απέναντι στις τουρκικές απειλές, εμείς το στηρίζουμε. Στηρίζουμε την (ελληνογαλλική) συμφωνία, όμως η προστιθέμενη αξία για τη χώρα θα είναι να αρχίσει να παράγει, να είναι συμπαραγωγός, να εξάγει τεχνογνωσία. Επίσης πρέπει να τεθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο το γεγονός ότι τη στιγμή που η Ελλάδα ξοδεύει ένα τόσο σημαντικό μέρος του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες, κάποιες χώρες της Ευρώπης πουλάνε όπλα στην Τουρκία.
  • Σημαντικό είναι να χτιστεί μια κοινότητα ασφάλειας  και ειρήνης στη Μεσόγειο για να μπορέσουμε, όπως έκαναν και κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τους γειτονικούς λαούς.
  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε ένα συντριπτικό “ναι” στην πρότασή του για αυτόνομη και ενωτική πορεία του Κινήματος. Αυτήν τη στιγμή, η προτεραιότητά μας είναι πώς θα μεγαλώσει και θα επανασυνδεθεί το Κίνημα με την κοινωνία. Ζήτημα συνεργασίας με άλλα κόμματα δεν υπάρχει.
  • Έχουμε μια θετική πολιτική ατζέντα, δεν είμαστε ούτε “αντιΣΥΡΙΖΑ” ούτε “αντί” γενικώς. Οι ταμπέλες “αντί” εξέπνευσαν και δεν εμπνέουν κανέναν. Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε μια οργανωμένη καμπάνια να επικοινωνήσουμε στους πολίτες τις προτάσεις μας ενάντια στην ακρίβεια. Έχουμε προτείνει να πάει  ο ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και ο κατώτατος μισθός στα 751€ & αμέσως να ξεκινήσουν συλλογικές διαπραγματεύσεις, ώστε να αποφασίζουν οι κοινωνικοί εταίροι, να μην «σκοτώσουμε» την αγορά, αλλά ταυτόχρονα να σταθούμε δίπλα στους εργαζομένους.
  • Όπου θέλει η Κυβέρνηση βρίσκει χρήματα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για παράδειγμα, η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ. Ουσιαστικά “βοηθά” κυρίως τη μεγάλη περιουσία και θα κοστίσει στο Δημόσιο γύρω στα 600 εκ., ενώ με τα ίδια περίπου χρήματα θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε το εισόδημα 350.000 χαμηλοσυνταξιούχων. Αντί να δώσει ο κ. Μητσοτάκης 1,7 δις και να επιδοτούμε διαρκώς τους λογαριασμούς ρεύματος, πρέπει παράλληλα να ενισχύσουμε τους πολίτες να γίνουν οι ίδιοι παραγωγοί με φωτοβολταϊκά στις στέγες.
  • Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ στερούνται αξιοπιστίας, όταν επι ημερών του σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις δημόσιας ωφέλειας οδηγήθηκαν στην κατάρρευση.
  • Είμαστε στην αρχή της διαδικασίας ανασυγκρότησης και αυτοοργάνωσης. Είμαστε ένα  θεσμικό κόμμα και οποιαδήποτε απόφαση μείζονος σημασίας θα την πάρουμε δημοκρατικά και με σεβασμό πάντα στα όργανα του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: