Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

"ΛΑΓΟΣ" Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΝΟΝΙΑ;

Ούτε κατά διάνοια δεν θέλουμε να διανοηθούμε ότι έχουν πραγματική βάση τα σενάρια που διακινούνται. αυτές τις μέρες. Και εννοούμε δυο χθεσινά δημοσιεύματα και ένα σημερινό που παρουσιάζει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας σαν "λαγό" για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Στουρνάρας με άρθρο του στην "Καθημερινή", το οποίο κάνει πρώτο θέμα της σήμερα η φυλλάδα Εστία μας λέει ότι είναι απαραίτητο ένα νέο μνημόνιο, να επιβληθεί δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα στα λαϊκά στρώματα. Εκεί δηλαδή οδηγεί η διαπίστωσή του  "Υπό το βάρος του επιπλέον δανεισμού την περίοδο της πανδημίας, έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια χαλάρωσης των συμφωνημένων στόχων για μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2% του ΑΕΠ. Πρωτογενή πλεονάσματα αυτού του ύψους είναι επίσης αναγκαία προκειμένου να αποπληρώνονται οι τόκοι του δημόσιου χρέους".

Εδώ να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι,

 ο Στουρνάρας είναι διαχρονική αξία. Οπως τόνιζε ο Α. Τσίπρας όταν το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση το 2013 και ο Γ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά: «Ο κ Στουρνάρας όταν λέει "εμείς" συνήθως εννοεί το Γιούρογκρουπ, εννοεί τους δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί την Γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί», για να ρθεί στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και να συνεργαστεί αρμονικά με τον Στουρνάρα.

Επειδή, λοιπόν χθεσινό δημοσίευμα του Documento μας γράφει ότι "ο Μητσοτάκης αποδείχτηκε λίγος, ανίκανος, μοναχοφάης, επισύρει πλέον επικίνδυνη κοινωνική οργή και η εναλλακτική μιας κυβέρνησης «τεχνοκρατών» παίζει δειλά δειλά στις Βρυξέλλες και στο Κολωνάκι. Και ποιος mo άξιος να ενώσει στο πουγκί και να προστατεύσει απ’ την οργή; Ο Στουρνάρας βέβαια", ίσως δεν πρέπει να προσπεράσουμε αυτά τα σενάρια

tsak-giorgis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: