Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Γ. ΚΥΡΤΣΟΣ: ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΣΕΚ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Του Γ. Γ.

Για το ποιον του Γιώργου Κύρτσου γράφαμε πρόσφατα με απεύθυνση τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν κάνει "σημαία" τα γραφόμενα του πρώην νεοδημοκράτη ευρωβουλευτή και τον παρουσιάζουν σαν να προέρχεται από παρθενογένεση. 

Η αίσθησή μας είναι -δεν έχουμε κάποια σχετική πληροφόρηση- ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί παρασκηνιακά, το οποίο αγνοούμε, μεταξύ της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., και του πρώην στελέχους της. Γι' αυτό και παρακολουθούμε ότι με όση θέρμη στήριξε ο Κύρτσος τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναδειχθεί στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, άλλη τόση απέχθεια  τρέφει σήμερα για το πρώην ίνδαλμα του. 

Αυτά περί πολιτικών διαφορών που επικαλείται ο ευρωβουλευτής είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Για το μπαγιόκο είναι όλη η φάση, κατά την εκτίμησή μας, αν και δεν γνωρίζουμε κάτι πιο συγκεκριμένα. Ξέρουμε όμως μια ρήση που είχε πει, ένας μακαρίτης πια δεξιός εκδότης, και ισχύει απόλυτα: "Οι εθνικόφρονες είναι πάνω απ' όλα στομαχόφρονες".

Ο Κύρτσος είναι πανέξυπνος και παλιά καραβάνα. Αν εκτιμούμε σωστά, διαβάζοντας τα αλλεπάλληλα twitt του, έχει στην κατοχή του "χαρτιά και ντοκουμέντα" και παζαρεύει. Εκεί αποσκοπεί και η κλιμάκωση της επίθεσης του, η οποία από την στοχοποίηση γενικά της κυβέρνησης, τώρα εστιάζεται προσωπικά στον Μητσοτάκη
Κι αν είναι άσφαιρα τα πυρά του, σχετικά με την αυταρχικότητα του πρωθυπουργού, οι μπηχτές για την που έχει αφήσει σχετικά με τις μπίζνες και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις του στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη είναι κάτι που δεν μπορείς να το προσπεράσεις. 
Εξ ίσου ενδιαφέρουσα είναι και η σημερινή του παρέμβαση στην οποία  φωτογραφίζει τον Νο 2 του Μαξίμου, διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου του και ανιψιό του Μητσοτάκη Γρηγόρη Δημητριάδη. Τον παρουσιάζει να ηγείται μιας ομάδας "λίγων έμπιστων" η  οποίος "δεσμεύει με αυθαίρετα κριτήρια δεκάδες δισεκ"Λέει δηλαδή ξεκάθαρα ο Κύρτσος ότι υπάρχει μια κλίκα νεοδημοκρατών η οποία κάνει πάρτι με λεφτά του ελληνικού λαού!

Πιστεύουμε ότι δεν πετάει φωτοβολίδες ο Κύρτσος. Η εκτίμηση μας είναι ότι παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι. Ποια θα είναι η κατάληξη του δεν μπορεί να ξέρουμε. Πιθανόν να δούμε όλα αυτά τα υπονοούμενα που αφήνει τώρα ο ευρωβουλευτής για την ηγετική ομάδα του κυβερνητικού κόμματος να μην έχουν καμιά συνέχεια. Αν όμως δεν πάει καλά το "παζάρι", υπάρχει και το ενδεχόμενο στην προεκλογική περίοδο -δεν είναι χαζός ο Κύρτσος αν έχει στοιχεία που κάνουν ζημιά στην Ν.Δ. να τα αποκαλύψει τώρα, δίνοντας της χρόνο να διαχειριστεί την κατάσταση που θα δημιουργηθεί-  να βρεθούμε σε μια ακόμα συστημική μπόχα. Αναμένουμε ...

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/blog-post_597.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%91%ce%93%ce%a1%ce%99%ce%9f-%ce%a6%ce%91%ce%93%ce%9f%ce%a0%ce%9f%ce%a4%ce%99-%ce%a3%ce%95-%ce%9c%ce%99%ce%91-%ce%a6%ce%99%ce%9b%ce%9f%ce%9b%ce%9f%ce%93%ce%9f-%ce%9a%ce%9f%ce%9c%ce%9c%ce%91/