Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Η ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ "ΑΣΘΕΝΗΝ ΕΧΟΜΕΝ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΓΥΨΟΝ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΜΕΝ", ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Μ. ΞΑΦΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο χειρότερος αγράμματος είναι ο πολιτικά αγράμματος. Δεν ακούει τίποτα, δεν βλέπει τίποτα, δε μετέχει στην πολιτική ζωή. Δε δείχνει να γνωρίζει ότι το κόστος διαβίωσης, η τιμή των φασολιών, του αλευριού, του ενοικίου, των φαρμάκων, όλα βασίζονται σε πολιτικές αποφάσεις. Νιώθει ακόμη και περήφανος για την πολιτική του αμορφωσιά, φουσκώνει το στήθος και λέει πως μισεί την πολιτική. Δε γνωρίζει, ο ηλίθιος, πως απ’ την έλλειψη συμμετοχής του στα κοινά προέρχεται η ύπαρξη της πόρνης, το παρατημένο παιδί, ο κλέφτης και, χειρότερα απ’ όλα, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, οι λακέδες των εκμεταλλευτριών πολυεθνικών εταιρειών...».

Μπέρτολ Μπρεχτ

Η διαχρονικά κρατικοδίαιτη Μιράντα Ξαφά, η πιο κλασική εκπρόσωπος των νεοφιλελέ κανίβαλων. και εν των «νόμιμων ιδιοκτητών της εν Ελλάδι εξουσίας», στο πλευρό του Μητσοτάκη, είναι απ' τις πιο εμετικές δημόσιες παρουσίες. Και απ' ότι φαίνεται η "κ" αυτή δείχνει να απολαμβάνει το να "φτύνει" με τα λεγόμενα της την "πλέμπα" στην οποία απευθύνεται.

Και στην περίπτωση αυτή μόνο ο Ν. Μπογιόπουλος, έχει το ταλέντο, να βρει τους κατάλληλους χαρακτηρισμούς που πρέπει να αποδοθούν σ' αυτό το θηλυκό παράσιτο οι οποίοι θα προσομοιάζουν μ' αυτούς που εισέπραξε από τον δημοσιογράφο, ο υπάλληλος του Αλαφούζου Αρης Πορτοσάλτε

 Ακούστε σε νεοδημοκρατική έκδοση το "Ασθενήν έχομεν, εις τον γύψον τον εβάλαμεν", όπως θα απέδιδε ο Παπαδόπουλος την αιτιολογία της Ξαφά γιατί δεν πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Οπως ο δικτάτορας κι αυτή για "μήνυμα" που πρέπει να περάσει στην Ελληνική κοινωνία μας λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: