Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΕΛΛΗΝΑ

Είχα πάρει τις κυριακάτικες εφημερίδες.

Νεαρός τότε.

Πίνοντας τον πρωινό καφέ τις ξεφύλλιζα !

Ο τίτλος του άρθρου σε μιά από αυτές ήταν προκλητικός :

"Ο Μήτσος της Ρήνης από τους Μελισσουργούς της Άρτας -Ο γιός του αγωγιάτη ".

Όταν τέλειωσα την ανάγνωση μου πονούσε το στομάχι !

Από την αθλιότητα του δημοσιογράφου !

Από την ανθρωποκτόνο , πολιτικώς, βούληση του γνωστού Συγκροτήματος της διαπλοκής !

Ναί, μου πονούσε το στομάχι από ένα ψυχοσωματικό αντανακλαστικό εξ αιτίας της απαράδεκτης στόχευσης γιά προσωπική απαξίωση και εξόντωση ενός πολιτικού που συνδύαζε την καθαρότητα, την εργατικότητα, την αγωνιστικότητα, την αποτελεσματικότητα και εξ αυτών την λαική αποδοχή !

Ήταν ένα κείμενο ξεπεσμού της δημοσιογραφίας κι ευτελισμού της εφημερίδας μιά ολοφάνερη απόδειξη , πασιφανής απόδειξη ότι

Ο Υπουργός των Οικονομικών, της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου , ο Δημήτρης Τσοβόλας δεν είχε ενδώσει σε κάποια από τις γνωστές σχεδόν καθημερινές πιέσεις , δεν είχε υποχωρήσει σε κάποιον από τους συνεχείς ασκούμενους εκβιασμούς της ολιγαρχίας προς διευθέτησει των ημαρτημένων τους!

Υπερήφανος ορεσείβιος Ηπειρώτης !

Πολύ υπερήφανος γιά υποκύψει σε εκβιασμούς των ποντικών του συστήματος !

Τόσο που έχασαν την ψυχραιμία τους,

!

Και του επετέθηκαν με τόσο περιφρονητικό τρόπο , με τόσης έντασης ποταπότητα ώστε πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο !

Ενίσχυσαν την δίκαιη δημοφιλία του και τον τόνωσαν στρέφοντας επάνω του την αγάπη των Πολιτών και την αναγκαία υποστήριξη σε κάθε αδικημένο !

Τον ηρωοποίησαν !

Ο Λαός κατάλαβε γιά ποιό λόγο τον στόχευσε το άθλιο σύστημα που λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα, αντιλήφθηκε ότι ένας λακές επιστρατεύτηκε γιά διεκπεραίωση της βρώμικης δουλειάς και όλος ο δημοκρατικός Λαός , σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος κατήγγειλε τον δημοσιογραφικό κανιβαλισμό

Και στήριξε τον Υπουργό, απέναντι σ' αυτούς που θέλησαν να τον ισοπεδώσουν με την χρησιμοποίηση γελοίων τάχα αριστοκρατικών επιχειρημάτων νοοτροπίας Λουδοβίκου του ΙΔ !

Έντιμη και παλικαρίσια, αγωνιστική και ποιοτική ήταν η συμπεριφορά του και στη συνέχεια , όταν κορυφώθηκε η ανθρωποβόρος επίθεση από τον αρχιτέκτονα της Αποστασίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου με την παραπομπή του σε το Ειδικό Δικαστήριο !

Ο άρχων της διαπλοκής και βιαστής της Δημοκρατίας , ο τότε πρωθυπουργός Μητσοτάκης γνωστός τοις πάσι γιά την ειδική σχέση του με το χρήμα, τόλμησε να διανοηθεί την πολιτική εξόντωση του ακέραιου Ανδρέα Παπανδρέου με χαλκευμένες αθλιότητες !

Έπεσε η σκευωρία !

Κι ο Δημήτρης Τσοβόλας ήταν ένας από τους συντελεστές αυτής της ετυμηγορίας !

Η ιστορία ήταν εκεί και κρατούσε σημειώσεις !

Κι εμείς εναγωνίως παρατηρούσαμε εάν έχει απομείνει στον τόπο αυτό έστω κι ίχνος ντροπής !

Έπεσε η σκευωρία !

Κι ο Δημήτρης Τσοβόλας απήλαυσε την έκδηλη αγάπη του Λαού !

Συνέχισε πάντα ίσιος , λεβέντης , καθαρός, αγωνιστής, μαχητικός, ανιδιοτελής, συνεπής την παρουσία του στην Βουλή κι αργότερα στις αίθουσες των Δικαστηρίων !

Δεν διεκδικεί βέβαια θέση δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου !

Δεν νομίζω ότι το διανοήθηκε ποτέ του !

Αλλά δικαιούται επειδή την κατέκτησε με το σπαθί του, σαν ορεσείβιος Ηπειρώτης, όπως άλλοτε καυχιόταν ότι είναι από τους Μελισσουργούς της Άρτας κι ήταν γιός σκληρού κι εργατικού αγωγιάτη,

Ναί, δικαιούται μιά περηφανή θέση  στο Ηρώον  των έντιμων και πατριωτών Ελλήνων δημοκρατικών πολιτικών, που προέταξαν το καθήκον στην Πατρίδα πέραν από κάθε ιδιοτέλεια και υπηρέτησαν την Δημοκρατία κσι τον Λαό , κατά το Σύνταγμα, όπως ενόρκως είχαν δεσμευτεί !

Πρότυπο γενόμενος Πολιτικού Ανδρός !

Άξιος της Πατρίδας !

Αναπαυμένος νά 'σαι Δημήτρη !

Εν Χώρα Ζώντων !



Δεν υπάρχουν σχόλια: