Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ “ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Νομίζουμε ότι αξίζει να παραθέσουμε το παρακάτω παραπολιτικό σχολιάκι. Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ αποφεύγει να ανακατεύεται είτε με δημοσιεύματα στον “Ριζοσπάστη” -εκτός των καθαρά ειδησεογραφικών χαρακτήρα- είτε με δηλώσεις στελεχών του, όταν υπάρχει εσωτερική φαγωμάρα στα πολιτικά κόμματα. Γι’ αυτό θεωρούμε αξιοπρόσεκτο το κάλεσμα που κάνει ο Νίκος Σοφιανός στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν “φυτεμένο, ξένο σώμα” τον Κασσελάκη στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Δηλώνει σε τηλεοπτική του παρουσία ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας:

«Ενας κόσμος που βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ. και που οι εξελίξεις αυτές ήταν η σταγόνα που βγήκε από το ποτήρι, να καταλάβει ότι είναι μια πορεία ενσωμάτωσης και μετατρο­πής σε κόμμα του αστικού πολιτικού συστή­ματος. Αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι μαζί μας. Ασχετα αν δεν συμφωνούμε σε όλα. άσχετα αν διαφωνούμε σε αρκετά».

Εδώ να προσθέσουμε ότι σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε χτες στην “ΕφΣυν” ο Νόκος Σοφιανός μας αποκάλυψε “ότι ο κυβερνητικός δήμαρχος δεν έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Του την έδωσαν σε κρίσιμες αποφάσεις, που αφορούν εργολαβίες εκατομμυρίων («Μεγάλος Περίπατος», «Διπλή Ανάπλαση», «Αθήνα πόλη – πρότυπος τουριστικός προορισμός»), οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και φυσικά το αποσιωπούν”.

Ανεξάρτητα τι αποτελεσματικότητα θα έχει η παρότρυνση Σοφιανού προς κάποιους Συριζαίους Ψηφοφόρους να θ8υμίσουμε ότι προηγούμενο διάστημα είδαμε παλιά στε­λέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζουν ή να συνεργάζονται με τον Περισσό, π.χ. Γιάννης Μηλιάς, Μίνα Ξηροτύρη. Κωνσταντίνα Κούνεβα κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: