Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Δυο αγώνες δρόμου είχε χθες στην Αθήνα. Τον Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα και -κυρίως- το Greece Race for the Cure, που γίνεται για την «ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης» και συγκεντρώνει πολύ κόσμο (πώς και γιατί δεν θα το εξετάσουμε εδώ). Ο ΣτέΚας, όμως, πήρε τον σύντροφό του και πήγαν να τρέξουν στο Spetses Mini Marathon, έναν αγώνα για σελέμπριτι και τουρίστες πολυτελείας.

Εμεινε επί τριήμερο στις Σπέτσες, όπου η οικογένειά του έχει βίλα, φωτογραφίστηκε σε γυμναστήριο να κάνει δυναμικές ασκήσεις, να τρέχει και να τερματίζει στα 5 χλμ., να βγάζει σέλφι με «γκρούπις», να φιλάει σκυλιά, γενικά του ‘δωσε και κατάλαβε. Τα ίδια, όμως, θα μπορούσε να τα κάνει και στην Αθήνα και να έχει μεγαλύτερη προβολή, επαφή με πολύ περισσότερο κόσμο και τα credits ότι έτρεξε «για καλό σκοπό». Αυτός, όμως, προτίμησε να πάει στις Σπέτσες, κόντρα σε αυτά που επιβάλλει η προπαγανδιστική αποτελεσματικότητα. Γιατί;

Γιατί οι Σπέτσες είναι το νησί των εφοπλιστών που δε γουστάρουν τις φασαρίες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ούτε έχουν ανάγκη να προβληθούν στην «Ελλαδίτσα», όταν όσοι απ’ αυτούς γουστάρουν την προβολή φιγουράρουν στα διασημότερα lifestyle περιοδικά του εξωτερικού. Μερικές από τις πιο ισχυρές εφοπλιστικές οικογένειες έχουν βιλάρες σε οικόπεδα εκατοντάδων στρεμμάτων στο «νησί της Μπουμπουλίνας».

Οι Νιάρχοι έχουν την ιδιόκτητη Σπετσοπούλα και ακριβώς απέναντι μια βίλα σε έκταση 50 στρεμμάτων στις Σπέτσες. Ο Κασσελάκης, όπως ο ίδιος λέει,

πήγε στις ΗΠΑ από 14 ετών με προσωπική υποτροφία του «αφεντικού» του Ιδρύματος Νιάρχου. Οι Νομικοί έχουν βίλες στις Σπέτσες κι ένας από δαύτους ήταν συνέταιρος του Κασσελάκη στις μπίζνες που έκανε στις ΗΠΑ. Οι Δαυίδ, οι Λαιμοί, οι Εμπειρίκοι, οι Ελευθερουδάκηδες, οι Σπανοί («Βιοϊατρική») και άλλες ισχυρές οικογένειες εφοπλιστών και καπιταλιστών έχουν βίλες στις Σπέτσες και έχουν αγοράσει και ανακαινίσει τα παλιά καπετανόσπιτα.

Αυτά ως τροφή για σκέψη…

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: