Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΜΟΝΟ Ο ΑΧΑΪΡΕΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

Γράφει ο mitsos175

Πρώτα από όλα να πω πως η Μαρίκα Μητσοτάκη είχε απόλυτο δίκιο για τον εγγονό της, τον Κώστα το Μπακογιάννηόταν έλεγε πως είναι «αχαΐρευτος, ανεπρόκοπος» κι αγράμματος.

Εξακολουθεί να είναι όλα αυτά και μάλιστα ως δήμαρχος αποδείχθηκε και καταστροφικός για την πόλη. Αν ήμασταν κράτος, θα βρίσκονταν προφυλακιστέος ήδη από το μεγάλο περίπατο. Μπορεί να γλύτωνε τη φυλακή λόγω βλακείας, σίγουρα όμως δεν θα ήταν υποψήφιος για μια ακόμα θητεία.

Κι εδώ ερχόμαστε στο ποιος φταίει για τη μεγάλη ήττα των Μητσοτάκηδων στην Αθήνα. ΑΡΔ πάνε να ρίξουν όλη την ευθύνη στον ανεπρόκοπο ανεψιό. Αν δεχτούμε πως ο Μπακογιάννης είναι βλάκας, πως, ως δήμαρχος, ήξερε να εξυπηρετήσει τα κομματόσκυλα; Για να πλιατσικολογήσει ήξερε, για να κάνει ένα καλό στην έρμη την πρωτεύουσα, δεν ήξερε; Ή μήπως δεν ενδιαφέρονταν;

Σίγουρα η ΝΔ έδειξε αλαζονεία. Θεώρησαν – κι ως ένα βαθμό είχαν δίκιο – πρόβατα τους ψηφοφόρους τους. Εκείνος όμως που φόρτωσε το Μπακογιάννη στους Αθηναίους ήταν ο Μητσοτάκης. Αφού το παιδί είναι βλαμμένο (όπως υπονοούν τώρα οι ΑΡΔ), τι το βάζεις σε θέση ευθύνης;

Ο Μητσοτάκης ήθελε να κάνει διάδοχο τον ανεψιό του. Γιατί όχι το γιό του; Ο ανεψιός, γιος της Ντόρας, ήταν μεγαλύτερος άρα προηγείται στη διαδοχή. Έτσι διατηρούσε και καλές σχέσεις με την αδερφή του, στην οποία δεν έδωσε υπουργείο. Τώρα ή θα δώσει στην Ντόρα, ή στον ανεψιό.
Εδώ αναρωτιόμαστε,

αν πράγματι καταργήθηκε η κληρονομική μοναρχία. Είναι δυνατόν να βάζουν έναν άχρηστο; Ασφαλώς! Μην ξεχνάτε πως κορόιδευαν πολλοί το Μητσοτάκη μέχρι να βγει, αφού δεν μπορούσε να ξεχωρίσει αληθινή γυναίκα από κούκλα βιτρίνας! Αυτό το έχουν και μερικοί άλλοι που έχουν «σχέση» με φουσκωτές.

Τα συμφέροντα όμως πίσω από το Μητσοτάκη και το Μπακογιάννη δεν νοιάζονται για τις γραμματικές γνώσεις, την ικανότητα ή το ήθος του «υπαλλήλου» τους. Μην ξεχνάμε πως στο Βόλο ψήφισαν το Μπέο, ενώ αλλού έναν που πέταγε περιττώματα κρυφά στο σπίτι του αντιπάλου του! Να υποθέσω τώρα θα τα πετάει φανερά…

Το ζήτημα λοιπόν είναι τι θα κάνει ο κόσμος. Αν θα δεχτεί τους χειρότερους να πλιατσικολογούν και να ρημάζουν. Υπεύθυνοι λοιπόν για το αποτέλεσμα στην Αθήνα είναι οι άνθρωποι που δικαίως αγανάκτησαν με την αναξιοκρατία και τη διαφορά. Σκέφτηκαν (σωστά) το καλό της πόλης και το δικό τους.
Βοήθησε και η σύγκριση με την Πάτρα. Δεν είναι τυχαίο που εκλέχτηκαν 6 Κομμουνιστές δήμαρχοι. Στην Πάτρα πχ σήμερα βρέχει, αλλά οι Πατρινοί δεν ανησυχούμε μήπως πνιγούμε. Μπορούν να πουν το ίδιο οι Αθηναίοι ή οι Βολιώτες;

Δεν είναι λοιπόν θέμα προσώπων αλλά πολιτικής. Πολιτικής που ακολουθεί όχι μόνο ο Μπακογιάννης ή ο Αγοραστός αλλά κάθε ένας της κυβερνητικής συμμορίας. Αυτή η πολιτική καταδικάστηκε στο β’ γύρο. Θα καταδικάζονταν και στον πρώτο, αν η «αντιπολίτευση» δεν ήταν για κλάματα.

vathikokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: