Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

Πηγή: ΕφΣυν

«ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να νικήσεις πολεμώντας τίμια, πολέμα άτιμα. Ή βάλε κάποιον τρίτο να πο­λεμήσει για εσένα». Ο V. είναι ένας capo, αρχηγός δηλαδή μιας συμμορίας της φημισμένης φαμί­λιας Μακιαβέλι. Τη δεκαετία του ’90 έγραψε το «Mafia Manager», μοιράζοντας την εμπειρία του από τη διαχείριση του «Συνδικάτου», της Κάζα Νόστρα. Το βιβλίο, που μεταφράστηκε σε πολ­λές γλώσσες, έγινε Βίβλος για τους γιάπηδες που έβλεπαν από μέσα πώς δουλεύει αυτό το τερά­στιο σε όγκο και κέρδη καρτέλ που κινείται στην παραμεθόριο της Ιστορίας, αλλά συν-γράφει την ιστορία του καπιταλισμού.

ΧΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ και οι δύο συμβουλές του V. εφαρμόστηκαν. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στο Διοικη­τήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοίνωσε για τους πλημμυροπαθείς «παροχές που κάνουν την κρίση ευκαιρία» και είπε – ευθαρσώς κι ανερυθρί­αστα: «Καλούμε όλους την Κυριακή να δώσουν τη στήριξη στον Κώστα Αγοραστό δεδομένου ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι μια αλυσίδα, κανένας κρίκος δεν πρέπει να διαταραχτεί».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης ξεσπάθωνε στο X (πρώην twitter): «Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την Ανταρσύα διά του κ. Ρούσσου. Οχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο».

ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ την είχε δώσει ήδη από τον πε­ρασμένο Νοέμβριο ο τότε αναπληρωτής υπουρ­γός Εσωτερικών. Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ,

ο Στ. Πέτσας προειδοποιούσε τους δη­μάρχους ότι για να υλοποιηθεί το σύνθημα του συνεδρίου «Ισχυρή Αυτοδιοίκηση – Καλύτερη Ελλάδα», προϋπόθεση αποτελεί «ξανά μια αυτο­δύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη».

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, όταν τον Μάη η αυθάδικη Ροδό­πη έσπασε τη μονοτονία του γαλάζιου εκλογικού χάρτη με ροζ χρώμα, η αδερφή του πρωθυπουρ­γού και βουλεύτρια Χανίων της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, ανέβηκε στα βόρεια για να… συνετίσει τη μειονότητα. «Ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. (…) Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα».

ΜΠΟΡΕΙ να μην έχουν διαβάσει τον μαφιόζο της φαμίλιας Μακιαβέλι, αλλά τις συμβουλές του Νικολό Μακιαβέλι τις τηρούν κατά γράμμα στη γαλάζια παράταξη Γράφει στον αξεπέραστο «Ηγεμόνα» ο Ιταλός διπλωμάτης: «Εναν ηγέτη πρέπει να τον φοβούνται και να τον αγαπούν. Αν δεν γίνεται και τα δύο, τότε καλύτερα μόνο να τον φοβούνται»Capito, signor Mitsotakis!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΟΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ.ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΕΥΧΕΛΑΙΑ. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ. Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ..

Δασκαλος είπε...

ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙΣ ΦΙΛΕ! ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ(40,89) ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ(5% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ)!

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΕΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ. ΑΥΤΟ (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ) ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΓΚΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ -ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ- ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ..