Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ “ΠΟΝΗΜΑ” ΜΟΥΜΤΖΗ

Διανοούμενες πόρνες

“Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφωρα, να διαστρεβλώνει, να διαλάβει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί.

Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων.

Είμαστε διανοούμενες πόρνες”.

Τάδε έφη ο Σκοτσέζος δημοσιογράφος John Swinton, (1829 – 1901) ο οποίος διατέλεσε αρθρογράφος και υπεύθυνος προσωπικού στην εφημερίδα New York Times για μια δεκαετία περίπου

Το να εργάζεσαι σε ένα ΜΜΕ που θεωρείτε διεθνούς κύρους μπορείς να το θεωρήσεις και απόλυτη επαγγελματική καταξίωση. Αν μάλιστα ισχύει η δήλωση του Τυνήσιου δημοσιογράφου Bassam Bounenni ότι: «Σήμερα το πρωί, υπέβαλα την παραίτησή μου από το British Broadcasting Corporation, BBC, όπως απαιτεί η επαγγελματική μου συνείδηση”, σημαίνει ότι μπορεί να είναι “είδος προς εξαφάνιση” στο εξωτερικό, οι δημοσιολόγοι που νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν στην συνείδησή τους για τα πεπραγμένα και από αυτή την άποψη έχει την αξία του να αναδεικνύουμε τέτοια γεγονότα όταν τα συναντάμε.

Αυτά σε συνάρτηση με το ότι ο Σάκης Μουμτζής αυτός ο εκφραστής του νεοφασισμού και του ιστορικού αναθεωρητισμού, έφτασε στο σημείο να “θεωρητικοποιήσει” την εθελοδουλία του ίδιου και των συναδέλφων του, που απλώς αποτελούν ντουντούκες των αφεντικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: