Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ .. ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΖΗΛΕΨΕ ΤΟΝ ... ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟ

Ένα χαρμάνι ψευδολογίας, αναίδειας, προκλητικότητας και ψευτοτσαμπουκά ήταν η παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου προπαγάνδας στην τηλεοπτική εκπομπή του Γ. Αυτιά. 
Υποτίθεται ότι η Σοφία Βούλτεψη είναι εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης και όταν ρωτήθηκε γιατί υπέβαλαν την παραίτησή τους από την ΝΕΡΙΤ τόσο ο πρόεδρος – διευθύνων - σύμβουλος Αντώνης Μακρυδημήτρης, όσο και ο αναπληρωτής του, Ροδόλφος Μορώνης, δήλωσε άγνοια. «Δεν το γνωρίζω το γεγονός, θα έχουν τους λόγους τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Και άντε να υποθέσουμε ότι,

δεν διάβασε δυο μέρες εφημερίδες. Δεν παρακολούθησε καθόλου ραδιόφωνο και τηλεόραση; Δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα αναγραφόμενα στο διαδίκτυο; Ούτε καν την ιστοσελίδα του φιλοκυβερνητικού ΔΟΛ δεν διαβάζει που από τις 11/9 έγραφε;: «Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος" αιτία για την παραίτηση των δύο κορυφαίων στελεχών της ΝΕΡΙΤ ήταν οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχονταν και οι παρεμβάσεις στο έργο τους τόσο από το πολιτικό προσωπικό όσο και από εργαζόμενους σε ανώτερα κλιμάκια στη ΝΕΡΙΤ που είχαν προσληφθεί στην εταιρεία πριν από τους κκ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη.

Οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις αφορούσαν όχι μόνο το πρόγραμμα, αλλά και θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως για παράδειγμα ποιες εκδηλώσεις θα κάλυπτε η ΝΕΡΙΤ.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που ανήρτησε την Τετάρτη στη σελίδα του στο Facebook ο κ. Μορώνης ο οποίος τονίζει: "Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μην το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί..."».

Αστειότητες, το να επικαλεστεί άγνοια. Δεν είναι δυνατόν να γίνει πιστευτό κάτι τέτοιο. Απλώς η Σ. Βούλτεψη έκανε … τον Κινέζο. Αλωστε τι θα μπορούσε να αντιτείνει;  Ότι υπήρξε κυβερνητική προσπάθεια επιβολής «λογοκρισίας» στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και εκεί οφείλονται οι αιφνιδιαστικές παραιτήσεις που υπέβαλαν την Πέμπτη τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ όπως υπογραμμίζει σήμερα η «Αυγή»;
Τα διορισμένα από την κυβέρνηση άτομα αυτά με βασικό επιχείρημα ότι η ΝΕΡΙΤ μετέδωσε και την ομιλία Σαμαρά στο Βελλίδειο και τη συνέντευξη Τύπου του Ευ. Βενιζέλου, εκδήλωσαν την διαφωνία τους στο να πετσοκοπεί απ την κρατική τηλεόραση η παρουσία του Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη και παραιτήθηκαν. Τόσο απλά.

Όλα αυτά τα ξέρει η Σ.Βούλτεψη.  Ευρισκόμενη όμως σε αμηχανία και χάνοντας εντελώς την ψυχραιμία της παραλίγο να μεταμορφωνόταν σε … Ζαγοριανάκο .. του αποφασίζουμε και διατάσσομε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: