Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΕΝΑ ΣΤΥΓΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1943 ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, ΤΙΜΗΣΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

«Πρέπει να ληφθή υπ’ όψιν ότι ασχέτως της επιβαλλομένης υπό των πολεμικών συνθηκών, ο Γερμανικός λαός είναι ο πλέον εγκύψας εις τας κλασικάς μελέτας, είναι ο καλλίτερον κατατοπισμένος παντός άλλου επί της αξίας του Ελληνικού ονόματος. Οι μεγαλύτεροι αρχαιολόγοι, οι διασημότεροι Ελληνισταί είναι Γερμανοί. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μας αδικήσωσι».

Σ/χης, Αθανάσιος Χρυσοχόου, Γενικός Επιθεωρητής Νομαρχιών, Φρούραρχος Θεσσαλονίκης και Γενικός Διοικητής Μακεδονίας (Οδηγίες προς τους Νομάρχες και Επάρχους -αρ. Ε.Π. 666)19/3/1942)

Πιστεύοντας ότι η ιστορική μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή, χωρίς να ξεχνάμε τα εγκλήματα των ιδεολογικών προγόνων των σημερινών περιθωριακών ναζιστικών συμμοριών, παραθέτουμε άλλο ένα στυγερό έγκλημα που διέπραξαν οι συνεργάτες των κατακτητών στην χώρα μας.

Εγινε σαν σήμερα 15/4/1943 στο χωριό Ίμερα Κοζάνης από την συμμορία του περιβόητου  Αθανάσιου Χρυσοχόου -τον δολοφόνο αυτόν το ελληνικό αστικό κράτος τον τίμησε δίνοντας το όνομα του σε δρόμος της Θεσσαλονίκης- και θύματα είχε τα στελέχη του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ Σίμο Κερασίδη (Χρυσαφόπουλο), -μια μεγάλη μορφή του κομμουνιστικού και αντιστασιακού κινήματος- και τους συντρόφους του Ζήση Ζησιάδη (Τερπόφσκι), τον Γιώργη Μέτζα (μέλος της Επιτροπής ΕΑΜ Μακεδονίας), τον Νίκο Νίτσου και τους αντάρτες Νίκο ΚουτσαντώνηΒασίλη ΤερζόπουλοΠαναγιώτη Τριανταφύλλου και Μιχάλη Μπελούκα.

Από το βιβλίο του Σπύρου Κουζινόπουλου «Σελίδες Κατοχής», αντιγράφουμε:

«Ο Κερασίδης μαζί με τους συντρόφους του, περνώντας από την Κοζάνη, διανυκτέρευσαν εκεί μια βραδιά και την επόμενη ξεκίνησαν να περάσουν από τα χωριά Οινόη και Ημέρα (σ.σ.: εννοεί τα Ιμερα) –που ήσαν ΠΑΟκρατούμενα (σ.σ. η Πανελλήνιος Απελευθερωτική Οργάνωσις ήταν φιλοναζιστική “αντιστασιακή οργάνωση”)… Στο χωριό όμως Ημέρα, στην όχθη του ποταμού, είχαν στήσει ενέδρα και τους συλλάβανε. Τους οδήγησαν στη Ζαρκαδόπετρα, κοντά στο χωριό Σκάφι και αφού πρώτα τους βασάνισαν άγρια, σύμφωνα με μαρτυρίες ΠΑΟτζήδων, τους εκτέλεσαν στη συνέχεια με εντολή του Χρυσοχόου, καθοδηγητή της ΠΑΟ».

Αξίζει κάποιος να διαβάσει ποιος ήταν ο επικεφαλής των Γερμανοντυμένων ΠΑΟτζήδων και την αντιμετώπιση που είχε από το αστικό ελληνικό κράτος για τις υπηρεσίες που του προσέφερε, συνεργαζόμενος με τις δυνάμεις κατοχής και σκοτώνοντας αντιστασιακούς κομμουνιστές. Δείτε εδώ.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/04/1943.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: