Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΝΑΖΙΑΡΙΚΕΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ

Γράφει ο mitsos175

Ο Μάκης Βορίδης ήταν γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ, διάδοχος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Την ΕΠΕΝ την ίδρυσε ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος στη φυλακή, ενώ ο Βορίδης έμεινε ως το 1990, όπου μετά πολλοί από αυτούς βολεύτηκαν στη συμμορία του Μητσοτάκη. Γι αυτό άλλωστε ο αποστάτης είχε βγάλει τους χουντικούς, και γι αυτό ο Κούλης πήρε πολλούς ψήφους από φασίστες και ναζί, οι οποίοι συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

Το 1994 ο υπουργός με το τσεκούρι έγινε πρόεδρος της φασιστικής συμμορίας «Ελληνικό Μέτωπο». Τότε έγινε και η κουμπαριά με τον Ζαν Μαρί Λεπέν, Γάλλο στρατιωτικό και πολιτικό, αρχηγό του φασιστικού Γαλλικού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» και πατέρα της Μαρίν Λεπέν που σήμερα βάζει υποψηφιότητα για Πρόεδρος και εκλέχτηκε στον β' γύρο των εκλογών. Ο Μάκης Βορίδης πήγε και σε συγκέντρωση του «Εθνικού Μετώπου» του Λεπέν στη Γαλλία. Τα λέω αυτά στα γαλάζια αιγοπρόβατα, που είναι με το Μακρόν. Ένας τουλάχιστο είναι με τη Λεπέν.

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2002,

ο Βοθρίδης είπε στην συγκέντρωση του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου (Front National) κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων.

«Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που προέρχεται από το επιθετικό Ισλάμ και από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση από τις Ασιατικές Χώρες. Όλοι καταλαβαίνουν ότι πλέον οι μετανάστες είναι πολλοί, πάρα πολλοί και τώρα πια, πρέπει να φύγουν, πρέπει να τους κάνουμε να φύγουν».

Τώρα ως υπουργός της ΝΔ δε λέει τίποτα. Άμα όμως βγει η ναζιάρα κόρη του κουμπάρου, μια Γαλλική σαμπάνια θα την ανοίξει στα κρυφά.

Αυτά είναι γνωστά. Θα θυμίσω επίσης τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η πρώτη επίσκεψη Λεπέν στην Ελλάδα. Μιλάω για τον μπαμπά της σημερινής υποψηφίου. 1984. Στις Ευρωεκλογές στη Γαλλία το «Εθνικό Μέτωπο» παίρνει 11%. Το 1981 είχε μόλις 0,2%. Το ίδιο έτος ιδρύθηκε η ΕΠΕΝ που είπαμε στην αρχή. Μιχαλολιάκος και Βορίδης ήταν στην ίδια συμμορία, του Παπαδόπουλου. Καθόλου τυχαίος ούτε ο χρόνος, ούτε τα μούτρα.

Στις 3/12/1984 ο Λεπέν αποβιβάστηκε στο Ελληνικό για να μετάσχει σε συνέδριο της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς (με το ιταλικό MSI και την εγχώρια ΕΠΕΝ). Φυσικά Κομμουνιστές και Αριστεροί διαμαρτυρηθήκαμε έντονα που πάτησε το ξερό του ο φασίστας σε μια χώρα που υπέφερε τα πάνδεινα από τους ιδεολογικούς του συγγενείς.

Ήταν όμως και κάποιος άλλος που αντέδρασε. Ποιος; Βρείτε το. Να το πάρει το ποτάμι; Το ΠΑΣΟΚ! Ναι η σημερινή τσόντα της ΝΔ, που τότε όμως δεν ήταν δεκανίκι της δεξιάς, τουλάχιστο επίσημα. Στο μεταξύ ήταν από τότε παπατζήδες. Γιατί ενώ είχε κηρύξει persona non grata το Λεπέν, είπε τελικά, πως μόνο αν συναντιόνταν με τον Παπαδόπουλο, θα τον έδιωχνε! Παπατζήδες μια ζωή.

Στο μεταξύ η ΕΠΕΝ έκανε συγκεντρώσεις με συνθήματα «Να γίνει η Βουλή πάρκινγκ για τα τανκς», «Εβραίοι-κουμμούνια θα γίνετε σαπούνια». Η ΝΔ του μπαμπά Μητσοτάκη το άλλαξε σε «Πασόκια και κομμούνια, θα γίνετε σαπούνια». Δεξιοί, κλάστε μας μια μάντρα…


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/04/blog-post_761.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: