Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

Στήριξη αιτήματος των νεοδιόριστων συναδέλφων μας για μείωση τώρα του  χρόνου της υποχρεωτικής   παραμονής στην οργανική θέση από δύο σε ένα χρόνο, ώστε να κατοχυρώνουν δικαίωμα μετάθεσης

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος» ανταποκρινόμενο στο αίτημα νεοδιόριστων συναδέλφων εκπαιδευτικών, αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίαση:

1.    Στηρίζουμε και προσυπογράφουμε το αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συναδέλφων για υπηρέτηση μόνο για ένα χρόνο της οργανικής θέσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και όχι δύο χρόνια ώστε να έχουν δικαίωμα μετάθεσης:

- Δεδομένου ότι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τον πρώτο χρόνο τοποθετούνται σε λειτουργικά και όχι σε οργανικά κενά,

αλλάζουν δηλαδή κατά το δεύτερο έτος  σχολείο και περιοχή, ηπαιδαγωγική συνέχεια, η οποία αποτελεί ζητούμενο για όλους τους μαθητές, δε μπορεί να υπάρξει.

- Οι περιορισμένοι δε διορισμοί που έγιναν πέρσι στη γενική αγωγή, όπως και την προηγούμενη από αυτή χρονιά στην ειδική αγωγή, χωρίς κάλυψη όλων των κενών στην επικράτεια οδήγησε σε χιλιάδες κενά σε σχολεία, ειδικά της βόρειας Ελλάδας και απομάκρυνε τόσους νεοδιόριστους πλέον συναδέλφους από τις κύριες κατοικίες τους. Αυτομάτως, όπως έδειξε και η εμπειρία από τους διορισθέντες της ειδικής αγωγής, το γεγονός αυτό οδηγεί πλήθος εκπαιδευτικών στην ανάγκη να υποβάλλουν αίτημα μετάθεσης μόλις το σύστημα τους το επιτρέψει, οδηγώντας για ακόμη μια φορά σε αλλαγή σχολείου και περιοχής και κατ’ επέκταση οι μαθητές να αλλάξουν εκπαιδευτικούς, όχι μόνο κατά το επόμενο αλλά και το μεθεπόμενο σχολικό έτος (δηλαδή για τρία συνεχή).

-  Τέλος, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, όπως και όλη η κοινωνία, υποφέρουν έντονα από το κύμα ακρίβειας,  που σαρώνει τη χώρα και η απομάκρυνση από την οικογενειακή τους εστία, τους εξαναγκάζει μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες να συντηρούν δύο οικίες.  Για αυτούς τους λόγους αποτελεί αναγκαιότητα η μείωση της υπηρέτησης της οργανικής στον έναν χρόνο, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ απορρίπτει το αίτημα που στηρίξαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή και κωφεύει στο λογικό και δίκαιο αυτό αίτημα μας.

2.    Καλούμε τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. της χώρας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση του παραπάνω αιτήματος με κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ.

Από την πλευρά του σωματείου μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος και για κάλυψη όλων των κενών των σχολείων θέτοντας στο επίκεντρο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Στηρίζουμε – συμμετέχουμε στην κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για το θέμα αυτό της  ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2022 στις  11:00 π.μ. ΥΠΑΙΘ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΛΙΔΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΤΕΤΤΑ ΙΩΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: