Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΕΡΓΟΔΟΤΗ" ΣΥΡΙΖΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ

Λάβαμε και παραθέτουμε την αφίσα που μας γνωστοποιεί την συγκέντρωση που πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 στο Κόκκινο και της εφημερίδας "Η Αυγή" στην διεύθυνση Δεληγιώργη 55-59 στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Και το ερώτημα από πολιτική σκοπιά που τίθεται είναι το εξής: Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται μ' αυτό τον τρόπο στους εργαζόμενους στο κόμμα του, είναι δυνατόν να πείσει οποιονδήποτε ψηφοφόρο ότι ο ίδιος, αν βρεθεί στην κυβερνητική εξουσία, θα εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική;

Αλλά και σαν ζήτημα πολιτικής τακτικής στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η συμπεριφορά του είναι ακατανόητη.    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιθανόν να έχουμε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. 

ΜΜΕ μαζικής απεύθυνσης ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μια ημερήσια εφημερίδα, εντελώς απαξιωμένη που είναι ζήτημα να πουλάει 800 φύλα την ημέρα. 
Διαμετρικά όμως αντίθετη η κατάσταση με τον ρ/σ "105.5". Με την διεύθυνση του  Νίκου Ξυδάκη αυτός ο ρ/σ κατόρθωσε να έχει μια πολύ καλή ακροαματικότητα και αν πιστέψουμε τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται, αυτός ο ρ/σ είναι τρίτος σε ακροαματικότητα από τους ενημερωτικούς ρ/σ σταθμούς. (Πίσω από Σκάι και Realfm). 

Δηλαδή, μας φαίνονται αδιανόητα, ακόμα και από μικροκομματική σκοπιά να το δει κάποιος, αυτά που αναφέρονται στην αφίσα που μας έστειλαν και η οποία μας γνωστοποιεί την σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων σ' αυτά τα δυο ΜΜΕ, στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού "105,5 στο Κόκκινο" και της εφημερίδα "Η Αυγή" στην διεύθυνση Δεληγιώργη 55-59 στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στις 6 το απόγευμα.

Αυτά που μας γράφουν στην αφίσα που κυκλοφόρησαν οι εργαζόμενοι σε ΑΥΓΗ και στον ρ/σ στο κόκκινο 104,4, μόνο σε ανακοίνωση εργατικού συνδικάτου σε δημόσιο οργανισμού αρμοδιότητας Χατζηδάκη θα μπορούσες να ανέμενες.

Διαβάζουμε, λοιπόν στην αφίσα των εργαζομένων της Αυγής και του ρ/σ Κόκκινο:

Επικαλούμενος την εξυγίανση των μέσων του, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με το χτύπημα της πιο ευάλωτης κατηγορίας των εργαζομένων, απολύοντας χαμηλόμισθη συμβασιούχο. 

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης -όπως την έχουν ονομάσει οι διοικούντες- ανακοινώθηκε σχέδιο για 15 απολύσεις και περικοπές τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ευρώ που αφορούν και τα δυο μέσα που χρηματοδοτεί το κόμμα, την εφημερίδα ΑΥΓΗ και το ρ/σ στο ΚΟΚΚΙΝΟ. 

Στην ΑΥΓΗ έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 11 απομακρύνσεις, με τους εργαζόμενους να εξωθούνται σε "εθελούσια έξοδο". 

Από τις αποβάσεις συρρίκνωσες εξαιρούνται βέβαια οι ημέτεροι. Διότι αυτό ακριβώς σημαίνει αναδιάρθρωση για τ' αφεντικά: Την ώρα που πετάνε στον δρόμο συναδέλφισσες/ συναδέλφους με μηνιάτικο τα 800 ευρώ, να δημιουργούνται θέσεις διευθυντών με μισθούς έως και 3.900 ευρώ!

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/04/blog-post_12.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: