Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Γράφει ο mitsos175

Δεν την πατήσαμε μικροί στα χωριά. Όταν κάτι καλόπαιδα μας προκαλούσαν να κάνουμε σαχλαμάρες ή επικίνδυνα πράγματα, για να γελάσουν εις βάρος μας.

Η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν εκείνο το χαζό, που θα κάνει ό,τι μαλακίες του πουν τα μεγαλύτερα τσογλάνια και στο τέλος θα χτυπήσει, θα κάνει ζημιά, θα φάει ξύλο, ή όλα αυτά μαζί!

Οι ΗΠΑ, οι μεγαλύτεροι εγκληματίες του πλανήτη, έχουν το ισχυρότερο ναυτικό του κόσμου, μην πω είναι ισχυρότερες από όλες τις άλλες χώρες μαζί! Εκατοντάδες μεγάλα σύγχρονα πλοία, αεροπλανοφόρα, αντιτορπιλικά, χιλιάδες αεροσκάφη κλπ.

Ποιον όμως βάζουν να κάνει νηοψία στα Ρώσικα πλοία; Το βλάκα του πλανήτη! Εμάς! Που μόνο ηλίθιο γαλάζιο φασιστόμουτρο δεν έχει καταλάβει ακόμα γιατί ξηλωνόμαστε και παίρνουμε πολεμικά και φρεγάτες. Τις χρησιμοποιήσαμε μόνο όταν μας πει το ΝΑΤΟ και μόνο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Αλλιώς παίζουμε συγκρουόμενα.

Κι άντε να κάνουμε το χατίρι στους Αμερικανούς, που δεν πρέπει να ανακατευτούμε, αλλά αφού διέταξαν… Με τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών που μεταφέρουν Ρωσικό πετρέλαιο τι θα κάνουμε; Θα τα βουλιάξουμε; Θα πάρουμε το εμπόρευμα; Ή μήπως θα κάνουμε τα στραβά μάτια;

Η κατάσταση θυμίζει τα ανέκδοτα με το μυρμήγκι και τον ελέφαντα. Όλα τα ανέκδοτα, όποιο και να πάρετε,

ταιριάζει! Που πάμε ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια και πουλάμε τσαμπουκά στους Ρώσους;

Τι στο διάολο κερδίζουμε από όλο αυτό; Να μας πουλάνε οι Αμερικάνοι το φυσικό αέριο 6 φορές ακριβότερα από τον Πούτιν;! Είναι αυτό καλό; Για τις ΗΠΑ είναι, για μας όχι!

Την ίδια ώρα που όλοι έχουν στα όπα – όπα τους Τούρκους. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι Τούρκοι κάπου - κάπου κοιτάνε και το συμφέρον τους. Κι αυτό προκαλεί το σεβασμό και όχι τη χλεύη του σίγουρα δεμένου γαιδάρου, του υποτακτικού, που θα κάνει τούμπες κι ό,τι του πουν. Πόσες φορές την πατήσαμε έτσι;

Πάμε να μπλέξουμε πάλι σε άσχημες καταστάσεις. 100 χρόνια μετά από τη μεγαλύτερη νίλα και μυαλό δε βάλαμε! Κάνουμε τα ίδια μοιραία λάθη και μάλιστα πάλι ξεκινάμε με Ουκρανία! Κανένα λαό δε βοηθάμε με το να εμπλακούμε σε τέτοιες επικίνδυνες περιπέτειες.

Θα μπορούσαμε, αν ήμασταν ουδέτεροι, να στείλουμε βοήθεια στους κατοίκους της Μαριούπολης. Αλλά τώρα διαλέξαμε στρατόπεδο ιμπεριαλιστή. Το ΝΑΤΟ! Μάλιστα δεν κρατάμε καν τα προσχήματα, που τα κρατούν άλλες χώρες.

Θα πάμε – λέει – και Μοζαμβίκη! Ε, τουλάχιστο δε πάμε Κύπρο που είναι μακριά, η Μοζαμβίκη δίπλα είναι. Που στην Αφρική λένε «προσέξτε μη καταντήσουμε σαν την Ελλάδα»! Που καταντήσαμε και που θα βρεθούμε με δαύτους…


http://tsak-giorgis.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: