Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΡΕΚΟΡ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ.

Γράφει ο mitsos175

 Ποιος θυμάται τις βλακείες των γαλάζιων;

Πολλοί! Κι εγώ, που διασκεδάζω μ’ αυτές καλύτερα από το να βλέπω τσόντες. Ποιος θυμάται το Σαρκοζί; Έναν απατεώνα παρασημοφορημένο Πρόεδρο, που πήγε φυλακή στη Γαλλία. Περίμεναν τότε με τα Μνημόνια να μας βοηθήσει. Το τι «βοήθεια» ζητούσαμε και τι «πίτσα» φάγαμε τελικά από τους «φίλους μας», τους Ευρωπαίους, πάλι τσόντα θυμίζει από τις βιτσιόζικες. Αυτές που εμπνεύστηκαν από τον Μαρκήσιο ντε Σαντ.

Θυμάστε πως έκαναν τα δεξιά αιγοπρόβατα όταν βγήκε ο Μπάιντεν; Τι χαρές, χοροπηδητά, βελάσματα, κουνήματα ουράς. Μαζί κι οι Ρεφόρμες. Περίμεναν να τους δώσει την Πόλη, αφού ο Παίσιος έπιασε «κουβά» με τους Ρώσους. Άλλωστε «ανήκουμε στην Δύση», γιατί σαν δούλοι πρέπει κάπου να ανήκουμε. Δεν είμαστε ανεξάρτητοι.

Τι έγινε; Απομονώθηκε ο Σουλτάνος, ο φίλος τους Τράμπ; Δε θα το έλεγα. Μάλλον αναβαθμίστηκε ο ρόλος της γείτονας, ενώ εμείς αρκούμαστε στο συνηθισμένο ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα. Τα κάνουν αυτά οι Αμερικάνοι. Σου λέει «οι Έλληνες ένα ξέρουν καλά, να τρώνε φάπες». Γιατί να αλλάξει η ομάδα όταν πετάει; F-16 για τους Τούρκους, 6 φορές ακριβότερο το αέριο σε μας. Περαστικά μας.

Το ίδιο κάνουν τώρα με το Μικρό,

Μακρό κάπως έτσι. Ένα καθίκι είναι, το όποιο πιθανότατα θα ξαναβγεί. Αλλά και η κόρη του Χίτλερ να βγει, που δεν το βλέπω τόσο πιθανό, θα αλλάξει κάτι σε σχέση με μας; Οι Γάλλοι έχουν να διαλέξουν μεταξύ κοπριάς και κουτσουλιάς. Κατάντια. Κανείς όμως από δαύτους δε θα έρθει ούτε δουλειά να μας δώσει, ούτε να μας πληρώσει το ρεύμα. Το πολύ - πολύ να μας στείλει ένα νέο, «ωραιότατο»«φιλικό» Μνημόνιο. Θα πάρουμε κι άλλα αεροπλάνα; Θα χρεωθούμε κι άλλο; Κι άλλο, θέλει ο Κουλής ακόμα πιο χλιδάτες διακοπές. Μην σταματήσουν να τρώνε τα γαλάζια λαμόγια. Κρίμα να τους ξεφύγει μπουκιά και να χάσουν το ρεκόρ πλιάτσικου και λεηλασίας.

Αλλά τέτοιοι ήταν πάντοτε. Όσο γι αυτούς που τους ψηφίζουν; Αν δεν είναι καταχραστές, παράσιτα κλπ, είναι ηλίθιοι, χάπατα, ζωντόβολα. Δεν ξέρουν πως στα καπιταλιστικά κράτη δεν κυβερνάνε οι πολιτικοί, αλλά τα συμφέροντα πίσω από αυτούς; Πως δεν αλλάζει η πολιτική ενός κράτους από πρόσωπα; Εκεί μόνο που αλλάζει η πολιτική από πρόσωπα είναι κάτι μπανανιές, που οι «προστάτιδες δυνάμεις» βάζουν τις μαριονέτες τους, άλλο αυτό.

Ακόμα όμως και σε μπάχαλα σαν το δικό μας, η εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει εύκολα. Πως το είπε ο Μητσοτάκης στους βλάκες με περικεφαλαία; «Το κράτος έχει συνέχεια». Λάθος, τα συμφέροντα έχουν συνέχεια. Οι γαλάζιοι μαυραγορίτες άλλαξαν ως και το όνομα του ΟΑΕΔ, όμως κράτησαν την «προδοτική» (όπως την αποκαλούσαν) Συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί αυτή ήταν η θέληση των «προστατών» μας, που ο κόσμος τους λέει «νταβατζήδες». Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τα Μνημόνια, μάλιστα έφερε και δικό του. Αλλά που να καταλάβουν τα σανοφάγα.

Αφήστε τους να πανηγυρίζουν. Θα γελάσουμε αργότερα, όταν θα τους θυμίζουμε πάλι τι έγραφαν και τι σαχλαμάρες έλεγαν. Νεοδημοκράτες, χαμογελάστε και τραγουδήστε «Μην παραχαράσσετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μια…» Μια, μια, αλλά για βενζίνη κι άλλα ψώνια πάνε Βόρεια. Τώρα δεν είναι κακοί οι γείτονες έτσι; Άμα υπάρχει συμφέρον… Αυτό λέμε, άμα υπάρχει συμφέρον, τα ξεχνάμε όλα.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/04/blog-post_685.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: