Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΖΑΠΠΕΙΟ 2: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Ζάππειο 2» στον εμφύλιο του ΠΑΣΟΚ με κοινή αντεπίθεση κατά Παπανδρέου. Βενιζέλος: Προχωράμε με όσους ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στο παραβάν. Σημίτης:Κόστισε το «λεφτά υπάρχουν»
Με κοινό μέτωπο Ευάγγελου Βενιζέλου – Κώστα Σημίτη κατά του Γιώργου Παπανδρέου και με μοιραίο «θέατρο» ξανά το Ζάππειο, πήρε συνέχεια χθες το βράδυ ο νέος εμφύλιος κορυφής στο ΠΑΣΟΚ, ένας εμφύλιος που στιγματίζει την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε σαφή προσπάθεια να εμφανιστεί ενωτικός και υπερβατικός μετά τις αποδοκιμασίες εναντίον του την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο οι βολές του κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήταν πολλαπλές και, σε πολλά σημεία,
ιδιαίτερα καυστικές.
Εξίσου αιχμηρός ήταν και ο, επίσης, πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που έβαλε στο στόχαστρο και έφερε σε πρώτο πλάνο την πολυσυζητημένη φράση «λεφτά υπάρχουν»

Βενιζέλος: Προχωράω με όσους ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στο παραβάν...

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να πάρει τη ρεβάνς της Δευτέρας από την αρχή κιόλας της ομιλίας του λέγοντας:
Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Πιστεύω ότι είναι ψυχικά παρών.
«Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Πιστεύω ότι είναι ψυχικά παρών. Δυστυχώς, ανειλημμένη υποχρέωση να συμμετάσχει σε σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επιτρέπει να είναι και σωματικά παρών.
Αναφερόμενος στις εναντίον του αποδοκιμασίες κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» την Δευτέρα, έκανε λόγο για «ευτελείς συμπεριφορές» που «βιάζουν τις δημοκρατικες αξίες», ενώ αναφέρθηκε σε «κλακαδόρους» που δεν ανήκουν στη Δημοκρατική Παράταξη.
«Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική, πολιτική και αισθητική με τα φαινόμενα αυτά. Δεν ανήκουν στην παράταξη. Διευκρινίζω ότι δεν με αφορούν προσωπικά τα φαινόμενα αυτά. Δεν μετείχα προσωπικά και ιδιωτικά. Μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα δείγμα ενότητας, ευγένειας, συσπείρωσης και συστράτευσης. Επιτελώ καθήκον και στο πλαίσιο του καθήκοντος αυτού ενεργώ εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής», είπε.
Προχωράμε ολοι μαζι, όσοι ψηφιζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβαν. Ο μόνος ορος που θέτω είναι να ψηφιζεις ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν
Απαντώντας, όπως είχε προαναγγείλει από τη Δευτέρα, και στο πώς έφθασε το ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος είπε:
«Η μετάβαση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δεν ήταν προϊόν καμίας συνωμοσίας, αλλά επιλογή που είχε εκδηλωθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2011, με τη διατύπωση για συνεργασία μόνο με τη ΝΔ και άλλον πρωθυπουργό».
 Και εξίσου αιχμηρά τόνισε: «Αγωνιστηκα να αποτρεψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009, απέτρεψα ένα δημοψηφισμα για το ευρώ. »
Τον βαρύτερο υπαινιγμό του, πάντως, κατά του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος τον επεφύλασσε προς το τέλος της ομιλίας του, δηλώνοντας ότι «προχωρά μαζί μόνον με όσους ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν».
«Προχωράμε ολοι μαζι, όσοι ψηφιζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβαν. Ο μόνος ορος που θέτω είναι να ψηφιζεις ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε μια ακόμη αιχμή για την οικογένεια Παπανδρέου τόνισε ότι ό ίδιος δεν είναι αρχηγός «ενός μικρού ιδιόκτητου κόμματος».

Σημίτης: Σκεφτείτε πόσο μας στοίχησε το «λεφτά υπάρχουν»

Στον χαιρετισμό του από το βήμα της εκδήλωσης και ο Κώστας Σημίτης στηλίτευσε τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα επίσης στο Ζάππειο.    
« Κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρεθλον και επιμένουν στη συνέχιση πρακτικών που δεν είναι πια δυνατές στην σημερινή Ελλάδα» είπε και μιλώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών προειδοποίησε ότι τα « κόμματα εξουσίας χωρίς προοπτική εξουσίας συρρικνώνονται».
Ο Κώστας Σημίτης φωτογράφισε και εκείνος, με σκληρό τρόπο, τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας: «Ας σκεφτούμε πόσο στοίχησε στον τόπο το λεφτά υπάρχουν», ενώ στηλίτευσε τους «κλακαδόρους και κλάκες του συρμού» προσθέτοντας ότι «χρειάζεται ειλικρίνεια απέναντι στο λαό και σ εμάς τους ίδιους.»

Το ΠΑΣΟΚ… ήταν εκεί

Με το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ τα φλας συγκέντρωσαν ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Λαλιώτης.
Το παρών έδωσαν ακόμη ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Θανάσης Τσούρας, ο Γιάννης Καψής, ο Φοίβος Ιωαννίδης, ο Αλ. Ακριβάκης, ο Γ. Κατσιμπάρδης, ο Η. Βρεττός, ο Κώστας Γείτονας η Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Επίσης στην εκδήλωση παραβρίσκονται οι Θόδωρος Τσουκάτος, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Γιώργος Ανωμερίτης, Νίκος Αθανασάκης,  Ροδούλα Ζήση, Φίλιππος Πετσάλνικος, Πάνος Μπεγλίτης, Τόνια Αντωνίου, Ντίνος Ρόβλιας,  Χρήστος Πάχτας, Δερβένης, Γιώργος Δρυς, Γιώργος Λιάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Νίκος Σιφουνάκης, Κατερίνα Περλεπέ, Σπύρος Βούγιας, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Πέτρος Ευθυμίου, Γρηγόρης Νιώτης, Βασίλης Έξαρχος, Κώστας Σπηλιώπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Δριβελέγκας και ο Γιώργος Ντόλιος.
Δείτε εδώ, καρέ - καρέ, την εκδήλωση του Ζαππείου μέσα από 60 φωτογραφικά κλικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: