Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΔΕΝΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επιβεβαιώνουν ότι οι Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου και Σπύρος Δραβίλας συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- και στην αιματηρή ληστεία στον Χολαργό το 2008, όταν είχε σκοτωθεί αστυνομικός-σεκιούριτι της τράπεζας.
Το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί και σε ληστεία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης το 2006, από όπου είχε κλαπεί ένα ακόμη όπλο, του διευθυντή της τράπεζας, το οποίο βρέθηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά στο κρησφύγετο του Β. Παλαιοκώστα στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Τα νέα στοιχεία έρχονται προς επίρρωση της ήδη διαπιστωμένης σχέσης των Πετρακάκου-Παλαιοκώστα, που είχαν «συνεργαστεί» κατά την απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά.
Επίσης, ο 36χρονος Πετρακάκος έχει ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς και σε δύο ληστείες,
τις οποίες διέπραξε με τον αντάρτη πόλης Νίκο Μαζιώτη: στην Ακράτα Αχαΐας, στις 20-12-2012 και στα Μέθανα στις 25-07-2013.
«Ενώνοντας τα διαφορετικά κομμάτια του παζλ, αποκρυπτογραφείται η ανθρωπογεωγραφία της ομάδας που ευθύνεται για περισσότερες από 10 ένοπλες ληστείες σε όλη την Ελλάδα.
Πιστεύουμε ότι ο Β. Παλαιοκώστας, αλλά και ακόμη ένα άτομο από τον λεγόμενο ποινικό χώρο που διατηρεί όμως σχέσεις με τους αντιεξουσιαστές, έχουν δώσει εντολή συνεργασίας ποινικών-Μαζιώτη», δήλωσε στο «Εθνος» αξιωματικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζεται την υπόθεση.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., βιολογικό υλικό των ληστών του Διστόμου ανιχνεύθηκε σε καπέλο τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας στον Χολαργό στις 17 Απριλίου 2008. Η ληστεία είχε σημειωθεί λίγο πριν από τις 9 το πρωί στο υποκατάστημα της Alpha Bank, επί της λεωφόρου Μεσογείων 238 με λεία 14.500 ευρώ.
Την ώρα που κατευθύνονταν προς την έξοδο, ο 39χρονος φύλακας προσπάθησε να ανακόψει την πορεία των ληστών, τους ακολούθησε και τους διέταξε να μείνουν ακίνητοι.
Οι ληστές άνοιξαν πυρ εναντίον του και ακολούθησε εκτεταμένη ανταλλαγή πυροβολισμών. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ο φύλακας, που δέχθηκε τέσσερα πλήγματα σε θωρακική και κοιλιακή χώρα, ενώ οι ληστές τελικά κατάφεραν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα. Ο 39χρονος κατέληξε. Ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε και στην ΕΛΑΣ σε υπηρεσία του Πειραιά, ενώ εργαζόταν παράλληλα και σε εταιρεία σεκιούριτι.
Επίσης, γενετικό υλικό των δραστών του Διστόμου βρέθηκε σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Πόρτο Χέλι στις 23 Ιουλίου 2010. Οι ληστές είχαν πάρει τότε 236.430 ευρώ.
Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον Χολαργό έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο με αυτούς που συνέλεξαν μετά τη ληστεία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης στις 5-7-2006 (οι δράστες είχαν πάρει από εκεί 74.110 ευρώ), καθώς και στη ληστεία στο Μοσχάτο στις 29-5-2006. (λεία 35.530 ευρώ).
Επίσης, σε κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε εγκαταλειφθεί στη Βάρη Αττικής το 2007 βρέθηκε κηλίδα αίματος, που αποδεικνύεται τώρα ότι ανήκει στον Σπύρο Δραβίλα. Το συγκεκριμένο όχημα είχε αποπειραθεί να ελέγξει ομάδα αστυνομικής περιπολίας, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά είχε εγκαταλειφθεί από τον οδηγό του. Σε αντικείμενα που είχαν βρεθεί σε άλλο κλεμμένο αυτοκίνητο, την ίδια χρονιά, εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και του Σπύρου Χριστοδούλου.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει ότι DNA και παλαμικό αποτύπωμα του Σπύρου Χριστοδούλου βρέθηκε και στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα στα Πατήσια, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική ως οίκημα ασφαλείας του Νίκου Μαζιώτη, μετά τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: