Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΚΑΦΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Στο παραπάνω βίντεο [ομιλία από το Ζάππειο], ο Ευάγγελος Βενιζέλος «καρφώνει» ευθέως τον Γ. Παπανδρέου και μάλιστα από τη θέση του φιλοξενούμενου, ως αυτόν που άνοιξε τις κερκόπορτες στη συνεργασία με τη δεξιά και ως απάντηση στο σύνθημα του κόσμου ''Γιώργο γερά, να πέσει η δεξιά''. Η τοποθέτησή του αυτή δημιουργεί έντονες αντιδράσεις και προκαλεί τις αποδοκιμασίες του κόσμου. 

Μάλιστα, τη στρατηγική του αυτή ενισχύει και «σύντροφος» και όψιμος υποστηρικτής του, με χαρακτηριστικό tweet:



tweet-adonis-gera.jpg


Mόνο που η κουλτούρα των συνεργασιών είναι από μόνη της μία προοδευτική επιλογή την οποία ο Παπανδρέου έχει υποστηρίξει καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης, και, την οποία υποστηρίζει ακόμη και σήμερα. Το σύνθημα που ειπώθηκε από τον κόσμο αφορούσε στην πλήρη υποταγή του ΠΑΣΟΚ στις συντηρητικές προσταγές Σαμαρά, ακόμη και σε θέματα όπως το αντιρατσιστικό και το σύμφωνο συμβίωσης ή ακόμη χειρότερα στο μαύρο της ΕΡΤ. 

Πρόκειται για πολιτική γκάφα ολκής διότι το «καρφί» Βενιζέλου δεν απευθύνεται ουσιαστικά στον Παπανδρέου αλλά στρέφεται ενάντια στον κόσμο! Και μάλιστα, ερμηνεύοντας πολιτικά το σύνθημα του κόσμου (αυτό θα έπρεπε να κάνει), συμβολίζει και σηματοδοτεί ιδεολογικό διαχωρισμό, κάτι που ο Βενιζέλος δυσκολεύεται να κατανοήσει, προφανώς γιατί δε μπορεί να εντοπίσει τις διαφορές. 

Άγονη ευφυία


Δεν υπάρχουν σχόλια: