Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δ ε λ τ ί ο   Τ ύ π ο υ 

   Το Νομοσχέδιο για την υγεία που προωθεί η κυβέρνηση επιτείνει την υποβάθμιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, χειροτερεύει την κατάσταση στις Δημόσιες υποδομές Υγείας και παραδίδει τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους της Χώρας μας, ακόμα περισσότερο στο έλεος της ιδιωτικής υγείας.

   Τους αναγκάζει να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πρόνοια και την αποκατάσταση της υγείας τους και την ίδια ώρα υποβαθμίζει το επίπεδο των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας.

    Χειροτερεύει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και συνολικά του ιατρικού προσωπικού με επιπτώσεις για τους ασθενείς.

     Η Ένωσή μας πήρε σήμερα μέρος στη συνέλευση - συγκέντρωση του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο και κατήγγειλε το προωθούμενο νομοσχέδιο. Υπερασπίστηκε των θέσεων που έχουμε εκφράσει στις συγκεντρώσεις και στα υπομνήματά μας αναδεικνύοντας ότι η επιχειρηματική δράση στην υγεία, είτε μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία,

είτε δίπλα ή έξω από αυτά, είναι η ίδια η ιδιωτικοποίηση όλων αυτών των δομών που έγιναν με το αίμα του ελληνικού λαού.

    Είναι αυτή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα νοσοκομεία όλης της χώρας να γίνουν κέντρα υγείας, να νομιμοποιήσει τα φακελάκια, να εισαγάγει την επιχειρηματικότητα και στα δημόσια νοσοκομεία με τελικό στόχο να τα περάσει αυτά εύκολα και τζάμπα στα χέρια των κορακιών που λυμαίνονται το χώρο της υγείας.

   Για εμάς τους συνταξιούχους…… , που περικόπτουμε ακόμη και τα φάρμακά μας, που έχουμε αφήσει σε δεύτερο χρόνο την οδοντική και οφθαλμολογική περίθαλψη όπως και την πρόληψη για να μπορούμε να έχουμε εξασφαλισμένη τη διατροφή μας δεν μας μένει παρά να σταθούμε μαζί με τον εργατικό - λαϊκό κόσμο, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα των σωματείων, των συνδικάτων, των άλλων φορέων του, να  εμποδίσουμε την ψήφιση αυτού του τερατουργήματος. Να το σταματήσουμε, να το απορρίψουμε και ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε συνολικά την υγεία και το μέλλον μας.

   Σε αγωνιστική συμπόρευση να δυναμώσουμε την πάλη μας:

-- Για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

-- Για κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-- Για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Υγεία.

-- Για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά των δώρων.

  Η Ένωσή μας θα συμμετέχει σε αγώνα με ορίζοντα την πραγματική λύση, την οποία αποτελεί: Η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, που θα έχει ως κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού.

                                             Είναι κανόνας επιβίωσης για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: