Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ – ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Στην πρώτη του εφ’ όλης της συνέντευξη μετά τα δημοσιεύματα για υποκλοπές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης που παρακολουθούταν-νόμιμα όπως αναφέρει η κυβέρνηση- από την ΕΥΠ μίλησε στο MEGA.

Αρχικά, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε ως «σημαντική δικαίωση» την κατάθεση της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις.

«Ο πρωθυπουργός για μήνες ήταν αρνητής της πραγματικότητας…και τώρα φέρνουν ένα σχέδιο νόμου  που αλλάζει τον τρόπο έγκρισης των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και αλλάζουν και το πλαίσιο ενημέρωσης», σχολίασε με νόημα.

Έσπευσε, βέβαια, να τονίσει πως δεν συμφωνεί με την τριετία που πρέπει να μεσολαβήσει προκειμένου να ενημερωθεί ο πολίτης πως κάποτε παρακολουθείτο.

«Είναι υποτιμητικό να λέει ο πρωθυπουργός πως επρόκειτο για δικαστική αστοχία της ΕΥΠ και πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια εισαγγελέας που πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη να συνεχίζει τα παραμύθια», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις επερχόμενες εκλογές και το κατά πόσο φέρει και ο ίδιος ευθύνη στην όλη υπόθεση απάντησε:

«Η ευθύνη μου, όπως και κάθε πολίτη, μόλις έμαθα αυτή τη νοσηρή υπόθεση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ευτυχώς υπήρχε, και βρήκε το ίχνος του Predator και η ΑΔΑΕ την επισύνδεση, ήταν να κινηθώ θεσμικά και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά και καλώ τον οποιοδήποτε εάν έχει κάποιο στοιχείο, να μην μείνει καμία σκιά».

Αναφορικά με τις ενέργειες που έχει κάνει σημείωσε πως έχει πάει στον Άρειο Πάγο και έχει  κάνει αίτημα να βγει αντισυνταγματική η διάταξη που δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών) να με ενημερώσει.

«Ακόμα και σήμερα,

από το δελτίο σας καλώ τον πρωθυπουργό, για να φύγουν οι προεκλογικές σκιές ή να έχει αναδρομική ισχύ και να μάθουμε τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ που αφορούν εμένα και άλλα πολιτικά πρόσωπα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Εάν είχε δίκιο ο Μητσοτάκης δεν θα είχαμε το σημερινό σχέδιο νόμου και επέρχεται η ευρωπαϊκή του καταδίκη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ευρωπαϊκό δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γι’ αυτό προτρέχει να κάνει αυτή τη ρύθμιση για να αποφύγει την ευρωπαϊκή καταδίκη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στην ερώτηση γιατί εκτιμά πως συνέβη αυτή η θεσμική ήττα απάντησε:

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε διοικητή της ΕΥΠ ένα πρόσωπο το οποίο δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα. Ο κ. Μητσοτάκης καθαίρεσε αυτομάτως τον στενότερο συνεργάτη του και τον διοικητή της ΕΥΠ γνωρίζοντας την παρακρατική λειτουργία αυτού του μηχανισμού».

Ο κ. Ανδρουλάκης άφησε στη συνέχεια αιχμές πως η παρακολούθησή του ξεκίνησε όταν άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία για την ηγεσία του κόμματός του.

«Είναι ξεκάθαρο από τις ημερομηνίες της επισύνδεσης και την ολοκλήρωση ότι έχουν γίνει όλα αυτά για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης ή ο μηχανισμός που λειτούργησε από το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε να έχει μεγαλύτερη γνώση της προσωπικής μου στρατηγικής» προσέθεσε.

Ερωτώμενος για τις λίστες με τα ονόματα που φέρεται να παρακολουθούνταν και κατά πόσο εκτιμά πως είναι πραγματικές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε δημόσια όποιον έχει την παραμικρή πληροφορία να απευθυνθεί στις Αρχές.

«Καλώ τον κ. Τασούλα εντός του μήνα να φτιάξει έναν μηχανισμό, όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται σε αυτές τις λίστες, να μπορούν να ελέγξουν το κινητό τους και να μάθουμε έαν έγινε απόπειρα Predator, για να ξέρουμε τί είναι αλήθεια και τί είναι ψέμα» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: