Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

Γράφει ο mitsos175

Το σενάριο της ταινίας «το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», θα μπορούσε να είναι πορνό για σαδομαζό παιδεραστές: Μια ανήλικη μαθήτρια τιμωρείται με άλλες ανήλικες από το δάσκαλο - δασκάλους και παρόλο που τρώει τα χαστούκια απανωτά, ερωτεύεται αυτόν που τη βαράει! Δεν λέω κατά της ταινίας ή του Σακελάριου, που σκοπό είχε να διακωμωδήσει μια εποχή, λέω για την ίδια την εποχή, που ήταν οπισθοδρομική.

Πόσοι πρόλαβαν τη βέργα στα σχολεία; Εγώ την πρόλαβα. Ο δάσκαλος ή η δασκάλα, βαρούσαν με μια βέργα την παλάμη του άτακτου μαθητή. Κάποιες φορές μόνο και μόνο επειδή δεν ήξερε το μάθημα. Άλλες φορές επειδή είχαν ξυπνήσει στραβά. Κάποια καθίκια έλεγαν στα παιδιά να γυρίσουν το χέρι ανάποδα, να τα βαρέσουν στα νύχια, να πονέσουν ακόμα περισσότερο, ενώ άλλοι, ακόμα πιο σαδιστές, κοπανούσαν στο κεφάλι!

Μπορώ να πω πολλές ιστορίες, όπως αυτή που ο δάσκαλος χτύπησε με δύναμη το κεφάλι μαθητή στον πίνακα για ορθογραφικό λάθος, κι ο πατέρας του παιδιού πήγε να τον σκοτώσει με την καραμπίνα. Δυστυχώς ψυχραιμότεροι τον συγκράτησαν. Τουλάχιστον ο δάσκαλος κατουρήθηκε από το φόβο του, κι έπειτα από αυτό μαζεύτηκε.

Φανταστείτε λοιπόν τι γνώμη είχε το παιδί για το σχολείο και τι μήνυμα έδινε αυτή η εκπαιδευτική μέθοδος δημίων και βασανιστών. Ήταν ό,τι έπρεπε για χουντικά καθεστώτα, για δικτάτορες που ήθελαν υπάκουους και τρομαγμένους.

Θέλω να πω πως η σωματική βία ήταν αναπόσπαστη εκπαιδευτική μέθοδος της δεξιάς πριν από λίγες δεκαετίες. Επί Ανδρέα Παπανδρέου είχαν μαζευτεί όλοι αυτοί και σταμάτησαν να δέρνουν", γιατί θυμάμαι «συναδέλφους» να έχουν βέργα και μετά τη μεταπολίτευση και βέβαια να τη χρησιμοποιούν. Οπότε μη μας λένε οι νεογιδοκράτες τίποτα για την Κιβωτό, δεν τους παίρνει.

Το ξυλίκι βγήκε από την κόλαση της δεξιάς,

ενώ θυμάμαι πόσο στραβομουτσούνιαζαν οι συντηρητικοί, παραδοσιακοί μαλάκες, όταν τους έλεγαν για νέες παιδαγωγικές μεθόδους χωρίς τη χρήση βίας στους μαθητές, πράγμα πρωτάκουστο γι αυτούς. Τότε όχι μόνο δεν καταδίκαζαν τη βία, την ήθελαν και στα σχολεία. Αυτοί είναι οι φασίστες και δεν αλλάζουν. Μόνο αν φάνε οι ίδιοι ξύλο, μαζεύονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: