Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΕΞΩΘΗΣΑΝ ΤΟΝ Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Το τι παρασκήνιο υπήρξε και τι πιθανόν αφόρητες πιέσεις δέχτηκε ο Κώστας Τζαβάρας από την ηγεσία της Ν.Δ ώστε να συναινέσει στην αντικατάσταση του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που υποτίθεται ερευνά το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών δεν μπορεί να γνωρίζουμε. 

Ξέρουμε όμως ότι έχουμε μια αδίστακτη κυβέρνηση που θα έκανε τα πάντα για να μην αλλάξει ο εύθραυστος συσχετικός βουλευτών στην σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής πόσο μάλλον της αναμενόμενης κατάθεσης της Δευτέρας σημαντικών προσώπων που έχουν ουσιαστική συμβολή σ' αυτό το σκάνδαλο. (Σε τρεις μέρες έχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, Ταλ Ντίλιαν και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος που φέρονται να συνδέονται με τις Krikel και Intellexa). 

Οπως είχαμε σημειώσει ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. είχε διαφοροποιηθεί δημόσια από την κυβερνητική γραμμή και μια τέτοια εξέλιξη δεν μας αιφνιδιάζει. Η κάθετη αντίθεσή του στην επίκληση του απορρήτου,

την οποία έχει κάνει σημαία το Μαξίμου αποσκοπώντας τη συγκάλυψη του σκανδάλου -η εφημερίδα Documento προαναγγέλλει και νέες αποκαλύψεις την Κυριακή- ήταν ο λόγος που έπρεπε να βγει απ' την μέση.  

Μ' αυτή την εξέλιξη και με δεδομένο ότι παρόμοιες ενστάσεις για το ζήτημα του απορρήτου έχει εκφράσει και η Όλγας Κεφαλογιάννη, οι συσχετισμοί στην Επιτροπή, διαμορφώνονται με 10 βουλευτές να στηρίζουν την κυβερνητική γραμμή και εννέα να την καταψηφίζουν.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/11/blog-post_391.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: