Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΒΡΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΑΡΙΝΑΚΗ

«ΕΠΗΛΘΕ ειρήνη μεταξύ Μητσοτάκη και Μαρινάκη...»

Του Γ. Γ

Εχω επανειλημμένα εκφράσει την άποψη μου -την επανέλαβα και χτες- ότι το ουσιαστικό πρόβλημα, με την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου με την υπόθεση των ηλεκτρονικών υποκλοπών είναι η απουσία παρέμβασης του λαϊκού παράγοντας, Οσο δεν υπάρχει αυτή η πίεση και αυτό περιορίζεται σε "θεσμικές" διαδικασίες και αποτελεί αντικείμενο μιας περιορισμένης ερευνητικής δημοσιογραφίας -κύρια από την εφημερίδα Documento- εύκολα το σύστημα θα μπορέσει να καναλιζάρει κι αυτό το σκάνδαλο και να το ξεπεράσει με ελάχιστες απώλειες. 

Δώστε βάσει σε κάποιες λεπτομέρειες. Οπως έχουμε γράφει το συγκρότημα ΜΜΕ του ομίλου Φιλιππάκη έχει ανοίξει μέτωπο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο λόγος είναι ότι θεωρεί ότι βρέθηκε "ριγμένο" στο μοίρασμα του κρατικού μπαγιόκου. Εκεί οφείλεται και το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Δημοκρατία" που τιτλοφορείτε: "Βρόμικο σκηνικό! Τα βρήκαν Μαρινάκης και Μητσοτάκης" και το οποίο προσθέτει: "Με εντολή του επιχειρηματία στους επικεφαλής των ΜΜΕ που του ανήκουν πέφτουν οι τόνοι - Τι πήρε ως εγγύηση από τον πρωθυπουργό και τι του υποσχέθηκε για να σταματήσει τις επιθέσεις;". 

Και πιθανόν αυτό να ισχύει με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πώς παρουσίασαν σήμερα, (πιθανόν να το έκαναν αναγκαστικά έχοντας την πληροφορία ότι αυτή η είδηση θα δημοσιευτεί σε Κυριακάτικη εφημερίδα),

μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Και εννοούμε τον τρόπο που εμφάνισαν μια ιστοσελίδα και μια καθημερινή εφημερίδα του Μαρινάκη την άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε "επισυνδέσει" μέσω του παράνομου λογισμικού predator σύσσωμη την οικογένεια Μπακογιάννη και παρακολουθούσε τις κινήσεις της.

Δεν απαιτείτε να έχεις ιδιαίτερη γνώση πώς αξιολογείτε μια είδηση για να αντιληφθείς ότι μια τόσο ενδιαφέρουσα αποκάλυψη δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα "ταπεινό" μονόστηλο εφημερίδας, χωρίς καμιά αναφορά στην πρώτη σελίδα, καθώς και να "χαθεί" μέσα στην ύλη μιας ενημερωτικής ιστοσελίδας, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προβολή. (Ασε που μπορεί κάποιος κακόπιστος, σαν εμάς, να θεωρήσει ότι ο Μαρινάκης να έχει στην διάθεση του περισσότερα αποκαλυπτικά στοιχεία και να παρουσιάζει μ' αυτό τον τρόπο την είδηση σαν ατού στο παρασκηνιακό παζάρι που γίνεται). Οπότε βάσιμα μπορεί να υποθέσουμε ότι οι ισχυρισμοί της εφημερίδας "Δημοκρατία" πιθανόν να ισχύουν.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/11/blog-post_862.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: