Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΜΙΑ: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΟΔΗΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ - ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η 19ΧΡΟΝΗ

Αν και το αλκοτέστ έγινε τουλάχιστον δυόμισι ώρες μετά το τραγικό συμβάν, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Τροχαίας ο 58χρονος Λαμιώτης τραπεζικός, όπως αποδείχθηκε ήταν ακόμη μεθυσμένος - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την 19χρονη κοπέλα που πήγαινε το πρωί στη δουλειά της και από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στην Εντατική του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λαμίας και όλης της Φθιώτιδας, από την πρωινή παράσυρση της 19χρονης, από μεθυσμένο οδηγό στην οδό Παπαποστόλου στη Λαμία. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός και στην περιοχή του Δομοκού, όπου διαμένει η οικογένεια της άτυχης κοπέλας.
Η οικογένειά της, οι φίλοι της και οι δικοί της άνθρωποι είναι εξοργισμένοι και συντετριμμένοι. Με ένα βουβό "γιατί" στα χείλη, περιμένουν έξω από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λαμίας,
ένα αισιόδοξο νέο από τους γιατρούς.
Όλοι προσευχόμαστε για την 19χρονη Βασιλική να κερδίσει αυτή τη μάχη.
«Δεν κατάλαβα τι έγινε», λέει ο οδηγός που παραμένει κρατούμενος
Αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο 58χρονος οδηγός, ο οποίος μετά την παράσυρση εγκατέλειψε την τραυματισμένη κοπέλα και τράπηκε σε φυγή. Μέχρι αύριο η Εισαγγελέας Υπηρεσίας έδωσε εντολή να κρατηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο.
Ο 58χρονος τραπεζικός υπάλληλος από τη Λαμία συνελήφθη δυο ώρες αργότερα από αστυνομικούς της Τροχαίας. «Δεν κατάλαβα τι έγινε. Ξαφνικά έχασα την επαφή...», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έκαναν δυο φορές αλκοτέστ. Και στις δυο μετρήσεις το αλκοολόμετρο έδειξε ότι ήταν μεθυσμένος και μάλιστα πολύ πάνω από τα όρια (το όριο είναι 0,25 και βρέθηκε με 0,90), δηλαδή πάνω από τα όρια του αυτοφώρου, αν και μετρήθηκε τουλάχιστον δυόμισι ώρες αργότερα.
Ο 58χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν τουλάχιστον μια φορά να οδηγεί μεθυσμένος και συγκεκριμενα τον Σεπτέμβριο του 2015. Όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ φερεται να οδηγούσε συχνά υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Σύμφωνα με το νόμο την πρώτη φορά που θα συλληφθείς να οδηγείς μεθυσμένος σου αφαιρείται το δίπλωμα για 6 μήνες, ενώ αν συλληφθείς και δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια, τότε σου αφαιρούν το δίπλωμα για 5 χρόνια. Τώρα ερευνάται από την Τροχαία πόσες φορές και ποια χρονικά διαστήματα ο συγκεκριμένος οδηγός ήταν υπότροπος.
Πως έγινε το κακό
Όλα έγιναν στις 8:40΄ το πρωί της Τετάρτης στην οδό Παπαποστόλου, κοντά στον "Κωτσόβολο".
Ο 58χρονος οδηγός του ασημί Golf κινούνταν με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Ξαφνικά έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο ακολούθησε μια τρελή πορεία σκορπώντας τον πανικό.
Το ασημί Golf πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και αρχικά χτύπησε με δύναμη την άτυχη κοπέλα, που εκτινάχθηκε ψηλά και έπεσε στην άσφαλτο. Η 19χρονη μόλις είχε περάσει απέναντι και ήταν στην άκρη του δρόμου.
Στη συνέχεια το ασημί Golf έπεσε διαδοχικά πάνω σε άλλα αυτοκίνητα, που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ο οδηγός άνοιξε την πόρτα έριξε μια ματιά στην κοπέλα, που ήταν χτυπημένη στο δρόμο και έφυγε, εγκαταλείποντας το σημείο. Κάποιοι λένε ότι τον άκουσαν να λέει «φεύγω γιατί είμαι μεθυσμένος».
«Εκείνη την ώρα κάνεις δεν έδωσε σημασία στον οδηγό γιατί όλοι έτρεξαν στην κοπέλα που είχε χτυπήσει πολύ σοβαρά στο κεφάλι. Επικράτησε πανικός. Ευτυχώς κάποιοι πιο ψύχραιμοι της γύρισαν τη γλώσσα με ένα κουτάλι, αφού το κορίτσι κινδύνευε άμεσα. Γι αυτό βρήκε την ευκαιρία και την "κοπάνησε" ο οδηγός...», είπε ένας από τους διερχόμενος οδηγούς που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή.
Η άτυχη 19χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου διασωληνώθηκε.
Η Τροχαία Λαμίας λίγη ώρα αργότερα κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον 58χρονο οδηγό και ιδιοκτήτη του ασημί Golf. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο συγκεκριμένος οδηγός έχει συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος και άλλες φορές.

ΠΗΓΗ.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: