Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Είναι πια η ώρα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, για οριστικές αποφάσεις στο χώρου της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου. Όσοι παράγοντες του χώρου, πρώην και νυν, το σκέφτονται και το ξανασκέφτονται και παίρνουν θερμίδες σε γεύματα και σε δείπνα, καλό είναι πιστεύω να πάρουν και τις οριστικές αποφάσεις τους. Φθείρουν και φθείρονται.
Καθαρές κουβέντες, καθαρές σχέσεις για καθαρό τοπίο, με αίσθημα ευθύνης. Όσοι θέλουν να φύγουν για ν’ ανοίξουν πανιά, να δοκιμάσουν την τύχη τους για άλλες θάλασσες και νέους τόπους με άλλα πολιτικά σχήματα, ας το κάνουν.
Δεν θα είναι η πρώτη φορά έχει ξαναγίνει, με γνωστά τα αποτελέσματα. Όσοι πάλι αποφασίσουν να μείνουν ας μείνουν, αλλά να σταματήσουν την συνεχή δομική αμφισβήτηση, την γκρίνια και την μιζέρια. Και όσοι θέλουν να έρθουν για να συστρατευθούν καλώς να ορίσουν. Ο κόσμος πάντως του ΠΑΣΟΚ που είχε εγκαταλείψει την παράταξη του,
δυσαρεστημένος αρχικά και εξαπατημένος στη συνέχεια από Σύριζα -Τσίπρα, τώρα επιστρέφει και συσπειρώνεται γύρω από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗ.ΣΥ.

Οι εξελίξεις για την χώρα προοιωνίζονται δραματικές και βρισκόμαστε πιθανότατα ενώπιον πολιτικών εξελίξεων. Στις εκλογές, που καθώς φαίνεται δεν θα αργήσουν, η μάχη για την δημοκρατική παράταξη, για την αλλαγή πολιτικής, την αλλαγή πολιτικών συσχετισμών και για εθνική στρατηγική θα δοθεί από το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, αυτό είναι βέβαιο. Η μάχη αυτή μπορεί και πρέπει να κερδηθεί.

Γράφει ο Βασίλης Δελιγκάρης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΑΝΕΙ Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ????