Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

BLACK FRIDAY: ΜΑΙΜΟΥΔΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΚΑΦΡΙΛΑΣ

Της Ε.Χ.
Την ερχόμενη Παρασκευή είναι Black Friday. Η γιορτή του καταναλωτή με λίγα λόγια. Μετά το άνοιγμα των μαγαζιών κατά την διάρκεια της νύχτας (λευκές νύχτες), μας έρχεται και αυτό.
Από που άλλου βέβαια, μα από την χώρα του "ψωνίζω άρα υπάρχω". Μια μέρα μετά το thanksgiving των Αμερικανών έρχεται το black Friday ημέρα που σηματοδοτεί γι'αυτούς την έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Τρέχουν λοιπόν και ποδοπατούνται συχνά χιλιάδες αφιονισμένοι καταναλωτές στα όρια της νευρικής κρίσης να προκάμουν την πολυπόθητη έκπτωση.

Πλήθη τεράστια συρρέουν αξημέρωτα έξω από τις πόρτες πολυκαταστημάτων όπου με το που θα ανοίξουν οι πόρτες ορμάνε μέσα σε ζωώδη κατάσταση και αρπάζουν ότι βρούνε μπροστά τους. Τα ατυχήματα πολλά, ακόμα και οι θάνατοι ανθρώπων που ποδοπατήθηκαν ή πέθαναν από ασφυξία
Όπως είναι φυσικό και επόμενο δεν ήταν δυνατόν,

να μη φτάσει και σε μας αυτό το "έθιμο". Την Παρασκευή λοιπόν αρκετά πολυκαταστήματα και ειδικά στο κέντρο ετοιμάζονται για το εγχώριο black Friday και οι διαφημίσεις δίνουν και παίρνουν.

Το κοπάδι των απανταχού καταναλωτών θα τρέξουν και δω μη και χάσουν την ευκαιρία-απάτη.  Το άθλιο της υπόθεσης πέραν των άλλων (υπερεκμετάλλευση εργαζομένων,  ηθικός ξεπεσμός του κόσμου, μαιμουδισμός ξενόφερτων προτύπων) είναι που τελικά και αυτό θα το συνδέσουν σιγά σιγά και στην ψωροκώσταινα με "must" των Χριστουγέννων.

Θα τρέξει την Παρασκευή ο κάθε φουκαριάρης για να ακουμπήσει κι αυτός τον οβολό του μη και χάσει την "ευκαιρία" και ας ξέρει ότι η αγοραστική του ικανότητα είναι σχεδόν μηδενική. Έτσι εκπαιδεύει το σύστημα καλούς καταναλωτές που υπάρχουν μόνο για να ψωνίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: