Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου  2016 εκδικάζεται η υπόθεση της δίωξης των συναδέλφων-εκπαιδευτικών-γονέων, Πολυζώη Νίκης  και Σκώττη Καλοτίνας καθώς και των τριών μαθητών του Λυκείου Ιτέας, που έγινε ύστερα από καταγγελία γονέα και αφορά τις κινητοποιήσεις των μαθητών κατά του "Νέου σχολείου" τον Σεπτέμβρη του 2013, παρά  τις προεκλογικές  εξαγγελίες και τα μεγάλα λόγια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αποποινικοποίηση των αγώνων μαθητών και εκπαιδευτικών.
Εκπαιδευτικοί και  μαθητές ζητούσαμε,

και συνεχίζουμε να ζητάμε το αυτονόητο: ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τη ζωή μας. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια. Ένα ασφαλές σύγχρονο σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν "θα ταΐζει" με πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης. Ο αγώνας μας υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την εργασία.  

Ένα σχολείο απέναντι στο «Νέο Σχολείο» της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου, του Φίλη, του Λιάκου και του Γαβρόγλου, της μαζικής και φτηνής εκπαίδευσης, των «δεξιοτήτων» και της μαθητείας, ενός σχολείου για λίγους που «θα γεμίζει» με ό,τι περισσεύει από υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευτικούς, προκειμένου  οι δαπάνες να πάνε για την αποπληρωμή του χρέους σύμφωνα με τα μνημόνια κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ. 

«Αγανακτισμένοι» γονείς , υπερασπιστές της φασιστικής λογικής του «έξω η πολιτική από τα σχολεία», καταγγέλλουν  μαθητές και εκπαιδευτικούς για τον κοινό τους αγώνα ενάντια στο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», σκύβοντας  όμως το κεφάλι στην πραγματικότητα των σχολείων που δήθεν «λειτουργούν εύρυθμα» αλλά χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία, μεταφορά, θέρμανση, κονδύλια… αλλά με στείρα γνώση και με  απάνθρωπες, αδιέξοδες και ατελείωτες εξετάσεις. 

Ένα βάρβαρο παρόν, ένα σκοτεινό και καταστροφικό μέλλον που χρόνια τώρα προετοιμάζεται με τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ. Την υλοποίησή τoυς υπηρέτησαν με τις πολιτικές επιλογές τους οι  κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σήμερα η  " ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει να υπογράφει νέα διαρκή μνημόνια. Δεν αρκείται στον "κόφτη" μισθών και συντάξεων, φέρνει νέο ασφαλιστικό και φορολογικό Αρμαγεδώνα, εκχωρεί τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες, ξεπουλά και ιδιωτικοποιεί τα πάντα και  προωθεί το "Νέο Σχολείο " και την συντηρητική αναδιάρθρωση για την παιδεία που αντί να γεννά προσδοκίες, προετοιμάζει υποταγμένους υπηκόους. 

Η δίωξη αυτή έχει καθαρά πολιτικό στόχο: Να τρομοκρατήσει  και να  υποτάξει  όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στις πολιτικές της βαρβαρότητας και της κοινωνικής λεηλασίας. Να καταστείλει με το φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή -αντιεκπαιδευτική πολιτική.                                                                                                                                                    Ως εκπαιδευτικοί και γονείς, αλλά  και ως εργαζόμενοι καταδικάζουμε τέτοιες διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον των αγώνων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.                                                                                                                                              
ΟΧΙ στην καταπάτηση των εργασιακών και των συνδικαλιστικών  δικαιωμάτων μας
ΟΧΙ στην κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας
Ούτε βήμα πίσω από την αξιοπρεπή εργασία και ζωή - εκπαίδευση δημόσια και ουσιαστική για όλα τα παιδιά.  

AΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΑΡ.ΕΝ.ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

KAPOIOS UA PREPEI NA TOYS PEI OTI EPANASTATES EK TOY ASFALOYS DEN YPARXOYN !!!!