Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 2.000 ΟΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – 16 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

Αυξημένο κατά 146 εκατ. ευρώ είναι από τον Δεκέμβριο του 2015 το κόστος μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά πλέον τις 2.000.
Σύμφωνα δημοσίευμα της «Καθημερινής», σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας η εμπιστοσύνη στη δημόσια διοίκηση μεταφράζεται σε μια στρατιά μετακλητών υπαλλήλων που, βάσει των στοιχείων της απογραφής, για πρώτη φορά μετά 3,5 χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 2.000. Και συνεχώς αυξάνονται. Από τον Δεκέμβριο του 2015 οι μετακλητοί έχουν αυξηθεί κατά 166 άτομα.
Ο αριθμός ισοδυναμεί με 16 διορισμούς μετακλητών ανά μήνα. Το κόστος μισθοδοσίας της κεντρικής διοίκησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει αυξηθεί κατά 2,1%, δηλαδή 146 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.
Η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης,
υπήρξε ένα από τα αφηγήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τουλάχιστον μέχρι να αναλάβουν την εξουσία… Όπως σημειώνεται, η ίδια η κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο ψήφισε τον νόμο 4369, ο οποίος αφορά ακριβώς σε αυτή την αποκομματικοποίηση, την οποία όμως δεν εφαρμόζει επί της ουσίας.

Στην πραγματικότητα έχει ανοίξει όσα «παράθυρα» απαιτούνται προκειμένου να μεγαλώσει το κομματικό κράτος, να διασφαλίσει ότι η πελατειακή λογική θα συνεχιστεί και κυρίως ότι θα δημιουργήσει έναν στρατό κομματικών στελεχών στη δημόσια διοίκηση, ακόμη και όταν θα έχει παραδώσει την εξουσία ενώ όσο περισσότερο καθυστερεί η εφαρμογή του νόμου 4369/2016 τόσο περισσότερους τοποθετεί η κυβέρνηση με τις παλιές διαδικασίες, τονίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: